Címlap Baranya Újra begurul ...

Újra begurul Pécsre az Ikarus 556-os, méghozzá nagypénteken!

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Április 7-én, pénteken már másodszorra látogat haza a MÁVAUT Ikarus 556-os, ikonikus járműve. A Volánbusz értékmentési programja keretében felújított emeletes nosztalgia-autóbuszt a nagyközönség a pécsi Expo Center nagypénteki Oldtimer Club kiállításán nézheti meg, sőt fel is ülhet rá.

1969 és 1976 között a baranyai megyeszékhelyen teljesített szolgálatot a MÁVAUT Ikarus 556-os emeletes busz

Ez az emeletes jármű egy fejjel kimagaslik hétköznapi társai közül.

1968-BAN GYÁRTOTTÁK, 2020-TÓL DOLGOZTAK A FELÚJÍTÁSÁN.

Eredeti fényképek felkutatását követően esett át a teljes felújításon, ami 1,5 évig tartott. Most a Volánbusz legértékesebb darabjaként tartják számon.

A Volánbusz a járműfiatalítási programjában az elmúlt években közel 2.000 db új autóbuszt szerzett be, melyek a mai kor követelményeinek maximálisan megfelelnek

Érdemes kilátogatni az Expóba!

Az egyesület hagyományosan minden évben Nagypénteken tartja szokásos tavaszi veteránjármű kiállítását és az alkatrészbörzét.
Szeretettel várnak minden veteránjármű tulajdonost járművével és minden árust portékájával, valamint várnak minden érdeklődőt, látogatót. Ismét lesz járműszépség-verseny és szerveznek ügyességi szlalomversenyt is. A rendezvény 14:00 órakor zár. 

 15.000 MUNKAÓRÁT FORDÍTOTTAK A FELÚJÍTÁSÁRA, 40 ÉVIG ÁLLT A SZABAD ÉG ALATT

Ősszel mi is felpattantunk a járműre