Címlap Baranya Újra ott van ...

Újra ott van Európa térképén a pécsi női kosárlabda!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Oda-vissza verte görög ellenfelét az NKA Universitas PEAC női-kosárlabdacsapata, ezzel bejutott az Európa Kupa csoportkörébe. Csodás volt a hangulat, jól játszottak a lányok, nemzetközi meccsek lesznek a folytatásban – a jövő elkezdődött!

Annak idején sikk volt női meccsre járni Pécsett. Ha valaki nem érkezett meg időben a megszokott helyére, a barátok, ismerősök tuti furcsállták – azt hitték, hogy történt vele valami.

Attól, hogy csordultig megteljen a lelátó és a pálya melletti rész, még messze vagyunk, de a pécsi női-kosárlabdacsapat nemzetközi kupameccsén legalább jó volt látni az akaratot, a szándékot! Az északi lelátón több száz gyerek kiabálta lelkesen, hogy „Hajrá, Pécs”, velük szemben pedig a felnőttek szurkoltak – csodás volt a hangulat, amit tovább emelt a PTE Táncegyüttes többszörös magyar bajnok cheerleader csapata, a Pécs Cheer Squad fellépése.

Nem mellesleg: a pályán az történt, amit a pécsi lányok akartak! Csirke Ferenc együttese – amelyben jó néhány pécsi vagy pécsi kötődésű, a Rátgéber Akadémián nevelkedett tehetség lépett parkettre – magabiztosan hozta az Európa Kupa-selejtező visszavágóját a görög Niki Lefkadas ellen. Persze, ez még nem az a szint, amihez anno hozzászoktunk, de a csoportkör már biztosan keményebb lesz: egy izraeli és két török ellenfél vár az NKA Universitas PEAC-ra.

A Rátgéber Akadémia fiataljai is ott voltak a lelátón

A Lauber Dezső Sportcsarnokban természetesen ott volt Rátgéber László is, aki árgus szemekkel figyelte, miként játszanak a pécsi lányok. A mérkőzés félidejében csíptük el a Rátgéber Egyetem „professzorát” – aki egyébként most már valóban egyetemi docens a PTE-n.

– A jelenlegi támogatói körünknek köszönhetően pillanatnyilag ott tartunk, hogy nem szűnt meg a pécsi női kosárlabda. Most, a mérkőzés félidejében úgy tűnik, hogy visszaírjuk magunkat Európa térképére. Nagyon jó volt látni, hogy eddig az Akadémia négy játékosa léphetett pályára ezen a nemzetközi meccsen, remélem, a folytatásban még többen lesznek. Pozitív a hangulat, jó érzés itt lenni a csarnokban. Szükségünk van újabb támogatókra, stratégiai partnerekre, hogy újra euroligás csapata legyen Pécsnek! – fogalmazott a Pécs Aktuálnak Rátgéber László.

Hozzátehetjük: a szünetig beállt négy akadémistát további kettő követte a második félidőben. Sőt, volt olyan pillanata a mérkőzésnek az utolsó negyedben, amikor az NKA Universitas PEAC-ot csupa NKA-s alkotta a pályán!

A pécsi lányok bejutottak a csoportkörbe

NKA Universitas PEAC–Niki Lefkadas 7264 (198, 1920, 2012, 1424)

Női kosárlabda-Európa Kupa, selejtező, visszavágó. Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok, 1000 néző. Vezette: Franko Gracin (horvát), Bijeljina Stojanevic (bosnyák), Josip Mikulic (horvát). NKA Universitas PEAC: Szücs R. 6/3, Wentzel 21/9, Sarok 14/12, Nelson 6, Kiss V. 14/3. Csere: Brajkovic 4, Selcova, Kötő, Laczkó 7/3, Csényi. Vezetőedző: Csirke Ferenc. Niki Lefkadas: Konstantinova 5, O’Dwyer 4, Tzanetatou 7, McBryde 22, Thornton 13. Csere: Ntala 11/6, A. Dandoulaki, M. Dandoulaki 2. Vezetőedző: Thomas Zavitsanos.

Újra jó volt a hangulat a Lauberben!