Címlap Baranya Változik az ü...

Változik az ügyintézés és a szertartások menete a Pécsi Köztemetőben

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Pécsi Köztemető üzemeltetője, a BIOKOM Nonprofit Kft. közleményében elmondja, hogy kiemelten fontosnak tartja a cég működésének fenntartása mellett: a fertőzésveszély csökkentését, a járványügyi szigorítások betartását, a társaság munkavállalói, családtagjai, valamit ügyfelei és hozzátartozóik egészségének megóvását. Ezért az alábbi szabályok betartását kéri:

Az alábbi változásokat közölte a BIOKOM Nonprofit Kft.

Ügyfélszolgálati változások:

Amennyiben a fertőzés bármely tünetét észleli magán (láz, köhögés, hasmenés, fáradékonyság), akkor kérjük, hogy kizárólag telefonon, e-mailben érintkezzen a Biokom munkatársaival.

A személyes ügyintézésre előre foglaljanak időpontot és csak különösen indokolt esetben keressék fel személyesen az ügyfélszolgálatot. A teljeskörű temetési szolgáltatás ügyintézése történhet Online (elektronikus) módon, ezzel is minimalizálva az esetleges fertőzést. Az online ügyintézés iránti kérelmét e-mailben a [email protected] címen terjesztheti elő, vagy szándékát jelezheti a 72/805-440-es és a 72/805-445-ös telefonszámokon.

A temetés ügyintézése során ügyintézőikhez családonként legfeljebb 2 fő mehet be, kizárólag szájmaszkban (ügyfélirodák, ravatalozók, toalett), az épületen belül nem lehetséges várakozni. A kézfertőtlenítés belépéskor biztosított. A hozzátartozók és a cég munkatársai egészségének védelme érdekében az asztalokon átlátszó műanyag védőfalak lettel elhelyezve.

A Pécsi Köztemető személyes ügyfélszolgálata kizárólag temetéssel összefüggő ügyintézés kapcsán működik elsősorban előzetes időpontfoglalást követően. Minden egyéb ügyintézés (sírhelymegváltás, sírgondozás, stb.) csupán telefonon és e-mailben történhet.

Ügyintézés karantén alatt vagy fertőző betegség esetén:

Hatósági, házi karanténban lévő ügyfeleink esetén – kollégáink egészségének megóvása és a járvány terjedésének visszatartása érdekében, valamint összhangban az országos tisztifőorvos ide vonatkozó ajánlásával – a személyes temetés ügyintézés helyett kizárólag online – elektronikus – ügyintézés lehetséges. Az elektronikus ügyintézést segítő eszközök: e-mail cím, nyomtató, netbank ÉS szkenner vagy okostelefon.

Az online ügyintézés iránti kérelmét e-mailben a [email protected] címen terjesztheti elő, vagy szándékát jelezheti a 72/805-440-es és a 72/805-445-ös telefonszámokon.

Mivel az anyakönyvezéséhez feltétlenül szükséges az elhunyt személyes okmányai (min. személyi igazolványa), halottvizsgálati bizonyítványa, így kérjük, hogy annak társaságunkhoz történő eljuttatásáról ügyintézőnkkel egyeztetni szíveskedjen. Az igazolványt eljuttathatja hozzánk karanténban nem lévő családtag, ismerős, küldhetik futárszolgálattal, vagy külön díjazás ellenében kollégáink előzetesen egyeztetett időpontban Pécs területén belül védőfelszerelésben házhoz mennek érte.

Koronavírusos elhunyt esetén előravatal és ravatalozás csak zárt koporsóval történhet. Társaságunk dolgozói védelmében és a szolgáltatás fenntartása érdekében maradéktalanul betartja a járványügyi előírásokat, e tekintetben kérjük a hozzátartozók szíves megértését.

Ha nem rendelkezik elektronikus ügyintézéshez szükséges eszközökkel, úgy a személyes ügyintézést a karantén idejének letelte után lehet megkezdeni, szintén előzetesen egyeztetett időpontban.


Szertartások változása:

A szertartást megelőző azonosításon családonként 2 fő vehet részt.

A ravatalozókba kizárólag a közvetlen hozzátartozók mehetnek be, a központi ravatalozóban legfeljebb 10 fő, az ún. nyári ravatalozóban és a peremtemetők ravatalozójában pedig legfeljebb 5 fő tartózkodhat.

A ravatalozókban kötelező a maszkhasználat! A szertartás addig nem kezdődik el,ameddig mindenen résztvevőn nincs szájmaszk.

Kérjük, hogy a hantolásnál, urna-elhelyezésnél az egyházi vagy polgári búcsúztatótól és a temetésben résztvevő munkatársaktól minimum 2 méter védőtávolságot tartsanak.

A kormányrendelet alapján a temetéseken legfeljebb 50 fő vehet részt, amit a hatóságjogosult ellenőrizni.