Ötmilliót kértek Demhardtért, ezzel tönkretették a futballkarrierjét

/
Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ő volt a baranyai futball nehézfiúja: nem tette jól, aki ujjat húzott vele. A labdarúgókarrierje egy kiadós tömegverekedést követően kapott hároméves eltiltással ért véget. A focipályán sokkal több volt Demhardt Tamásban, mint amit elért, a Komló annak idején milliókat kért érte. Ma már a küzdősportnak és a családjának él a siklósi tűzoltó főtörzsőrmester.

Kiszálltak a rendőrök és a mentők is, ketten kórházba kerültek. Emlékezetes, nagy balhéval ért véget Demhardt Tamás futballkarrierje: a 2013 augusztusában megrendezett Pécsi Dinamó–Bicsérd Magyar Kupa-mérkőzésen tömegverekedés tört ki, amely során ő a csapattársa védelmében avatkozott közbe. A vége az lett, hogy őt és a bicsérdi Péterfai Gábort három évre eltiltották.

Nem bánja, hogy ott és akkor lezárult számára a futball.

– A küzdősport világában sohasem csalódtam senkiben, nem vert át senki, a futballban azonban több edző és vezető sem váltotta be az ígéreteit. Megcsömörlöttem a focitól.

Pedig annak idején jó kapusnak tartották Demhardtot. Siklóson védett először, aztán egy Harkány–Siklós rangadó után szerződtette az NB II-es Beremend, ahonnan a szintén NB II-es Komlói Bányászhoz került.

Itt megtalálta élete lehetősége, amivel nem élhetett.

– Az NB I-es Dunaferr le akart igazolni. Két hetet edzettem is náluk, óriási élmény volt együtt dolgozni Petry Zsolttal, Rabóczki Balázzsal, ott játszott akkor Tököli Attila, Jäkl Anti és Marek Penksa is. A Komló viszont ötmillió forintot kért értem! Ennyiért nem vittek el, mást szerződtettek. A Dunaújváros vezetőedzője, Egervári Sanyi bácsi elmondta nekem, nagyon sajnálta, hogy nem kerültem hozzájuk, mert engem javasolt.

Ezzel a húzással gyakorlatilag elvették a kedvét a labdarúgástól. Még folytatta pár évig Siklóson, ahol elkezdte, aztán szögre akasztotta a kesztyűt. Illetve: jött még a baráti társasággal létrehozott Pécsi Dinamó, ez a kaland a fentebb említett adok-kapokkal ért véget.

– Nagyon szerettem volna az élvonalban védeni. Számomra ez egy kiugrási lehetőség volt anyagilag: nagyon szegény családból származom, édesanyám elég fiatal kora óta rokkantnyugdíjas volt, így gyakorlatilag hamar családfenntartó vált belőlem. A küzdősport közelebb állt hozzám, de én ezért döntöttem tizenévesen a futball mellett.

A 42 éves Demhardt most már egyáltalán nem kötődik a focihoz. A siklósi tűzoltóság megbecsült tagja, főtörzsőrmesteri rangban szolgál, emellett van egy személy és vagyonvédelmi vállalkozása.

– A sportot tekintve pedig visszatértem a régi szerelemhez, a küzdősporthoz. Letettem a nemzetközi muay-thai edzői vizsgát Rehák György mesternél, megalapítottam a Harkányi Tigers Gym egyesületet, ahol ökölvívást, thai-boxot és kick-boxot oktatunk gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. Vannak magyar bajnokaink, mint Dobri János Zoltán, Szabó Márk, Zhang Adrián, büszkék vagyunk rájuk. Nyugodtan mondhatom, itt érzem magam igazán otthon, ebben a közegben – mondta a Pécs Aktuálnak Demi, aki nemsokára kétgyermekes családapa lesz: felesége, Jenna hathónapos terhes, így a hétéves Dóra nemsokára fiútestvért kap.

Nemsokára négytagúra bővül a Demhardt család

Demhardt Tamás volt magyar bajnok cselgáncsban, thai-boxban és kick-boxban is. A siklósi általános iskolában kezdett dzsúdózni, ötödikes volt, amikor a serdülőknél már ob-t nyert. Nyolcadik után évekig párhuzamosan ment a foci és a kick-box: nem volt egyszerű időszak ez, hiszen a versenyek és a meccsek is hétvégén voltak, hol az egyikre, hol a másikra ment. Tizennyolc évesen döntött a futball mellett, akkor már kick-boxban serdülő és junior országos bajnok volt.

Előző sztori

Változik az ügyintézés és a szertartások menete a Pécsi Köztemetőben

Következő sztori

Dílert és drogosokat fogtak Mecsekpölöskén