Címlap Baranya VÉGRE JÉG! Ki...

VÉGRE JÉG! Kijelölik a koripályát Orfűn, befagyott a Pécsi-tó déli része

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Eljött a csípős idő kellemes oldala: befagyott a Pécsi-tó Balázs-hegyi oldala! A 8 centméteresre duzzadt jégvastagság, szombatra – ha marad a mínusz éjjel – eléri a 10 centimétert. Ez pedig azt jelenti, hogy az orfűi önkormányzat kijelöli a korcsolyázásra alkalmas területet és ráengedi a téli sport szerelmeseit jégre! VÉGRE!

Nyitják a Medvehagyma Házat is

– A Pécsi-tó partján található Medvehagyma Házat is megnyitjuk, már készülnek a vendégekre – mondta Füziné Kajdy Zita. Orfű polgármestere hozzátette: pénteken (azaz a cikk megjelenésének pillanatában) még kint vannak a tiltó táblák, hiszen a tó jege nem érte el mindenhol a 8-10 centiméteres vastagságot. Ezt azonban szombat délelőtt már leveszik és megnyitják a pályát, amiért mi annyira odavagyunk!

Orfűn a Pécsi-tónál így figyelmeztetnek, ha a tó jege nem lenne biztonságos

Aki tartana a tó jegétől, folyamatosan monitorozzák a jég vastagságát

Sokan aggódnak azon, hogy a tó jege beszakadhat. Ezért az orfűi önkormányzat napi szinten vizsgálja és közzé is teszi a tó jegének állapotáról szóló híreket.

Tavaly annyian jártak ki, hogy folyósókat is kialakítottak a tó jegén

Tavaly több helyen alakítottak ki csúszható “folyosókat”, ami azt jelenti, hogy viszonylag sima felületen lehet suhanni. A tó felszíne azonban helyenként már olvad.