Elhunyt a szektavezér, 38 (!) felesége gyászolja!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Olyan vallási szektát vezetett, amely a poligámiát gyakorolta.

76 éves korában meghalt Ziona Chana, aki a világ legnagyobb családját mondhatta magáénak – írja a HVG. A 76 éves férfi a hírek szerint cukorbeteg volt és magas vérnyomástól szenvedett. Az orvosok szerint az állapota gyorsan romlott, vasárnap este szállították kórházba, ahol szinte azonnal halottnak nyilvánították.

Esélyes a Guinness-rekordra

A világ legnagyobb családjának a feje címért többen is versenyeznek, mindenesetre Chana 38 feleséggel, 89 gyerekkel és 36 unokával esélyes a rekordra. Igaz, más becslések szerint 39 felesége 94 gyereke és 33 unokája, sőt még egy dédunokája is van, ami összesen 181 ember tenne ki.

Százszobás, négyemeletes házban él az egész család

Függetlenül attól, hogy tartja-e a világcsúcsot vagy sem, Chana családja igazi turistaszenzációnak számít India északkeleti részén. A hatalmas család ugyanis együtt él egy négyemeletes házban, ahol száz szoba áll rendelkezésre.

A Reuters szerint Chana 1945-ben született, az első feleségét, aki három évvel idősebb nála, 17 éves korában ismerte meg.

A család egy kétezer követőt számláló szektához tartozik, amelyet Chana nagyapja alapított még 1942-ben, és amely megengedi a poligámiát a férfiaknak.

Előző sztori

Ne keressétek a Kossuth téren a kivetítőt! Idén a PMFC-stadionban tudtok szurkolni

Következő sztori

Ha péntek, akkor Villány!

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Love Pécs rádió
Rádió 1