Címlap Bulvár EZ JÓ: Úszó c...

EZ JÓ: Úszó csillaglest tartottak Pécsett, hajnali 3-kor csobbantak a Perseidák szerelmesei

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Megkezdődött az augusztusi csillaghullás, aminek a úszás pécsi szerelmesei sem tudtak ellenállni. A Pollack strandon éjjel 3 órától tartottak nem éppen hétköznapi csillaglest. A legfiatalabb egy 13 éves kislány, míg a legidősebb egy 73 éves férfi volt, aki hátúszásban kémlelte az eget.

Hátúszás a csillagos ég alatt, bár a Hold egy picit bezavart

A pécsi Pollack strand törzsmagjától már megszokhattuk, hogy minden évben kitalálnak valamit, ami kicsit megmozgatja az úszótársadalmat.

Idén harmadik alkalommal hirdették meg a csillaglest a hátúszás szerelmeseink. Az ötletgazda Marczi Gábor is csobbant. A pécsi vállalkozó nevéhez fűződik többek közt a Balaton nélküli Balaton-átúszás, valamint az egyetem alapításának évfordulója alkalmából megtett 650 hossz leúszása.

A legfiatalabb egy 13 éves kislány, a legidősebb egy 73 éves úszó volt

A pécsi Pollack strandon az sem ritka, hogy hajnalban csobbannak az úszás szerelmesei. Sőt, nyár végén a víz leengedése előtt kutyák vehetik birtokba a 33 méter hosszú és 2 méter mély medencét.

A Perseidák, a Perseus csillagkép irányából száguldózó meteorok

Az éjszakai égbolton a Perseus csillagképet kell keresni, ugyanis a hullás kiindulópontja onnan származik. A föld forgásával a csillagkép helye is változik, éjfélkor érdemes az égen északkelet felé fordulni, hajnali egy és két óra körül kelet felé, ezt követően hajnali kettő és három után pedig délkelet felé kell keresnünk a csillaghullást.