Címlap Egészség 1,8 milliárdo...

1,8 milliárdot adna az állam a siklósi kórházért

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az Országos Kórházi Főigazgatóság 1 820 000 000 forintot fizethet a Siklósi Kórház Nonprofit Kft. magántulajdonban álló, 74,444%-os üzletrészének tulajdonjogáért, a vételár mellett a részesedés megszerzése még 23 millió forintos költséggel jár – derül ki a Magyar Közlönyből.

A kormány arról már januárban döntött, hogy állami tulajdonba venné a siklósi kórházat. A Magyar Közlönyben most meg is jelent a határozat, amit Orbán Viktor miniszterelnök jegyez, s amelyből az is kiderül, hogy mennyiért.

Az 1,8 milliárd forintos vételárat Varga Mihály pénzügyminiszternek kell előteremtenie, ahogy az is feladata lesz, hogy miután kórház 100 százalékban a magyar államé lesz, a társaság működésének finanszírozásához egyszeri támogatásként adjon legfeljebb 50 millió forintot.

A Siklósi Kórház Nonprofit Kft. 74,4 százaléka jelenleg a Mega-Logistic Zrt. tulajdona. A cég 2004 novembere óta főtulajdonosa az intézménynek, amelynek működése stabil, adósságállománya nincsen. A cég honlapján az is olvasható, hogy Lóki Géza, a Mega-Logistic Zrt. elnöke szerint hosszú távú terveztek a kórházzal, ezért vettek meg szomszédos ingatlant a siklósi önkormányzattól.

(Fotó: Mega-Logistic Zrt.)