Azt hitte, mindjárt VÉGE a járványnak? Akkor mutatjuk a következő problémát!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Több száz kullancsfaj él Magyarországon is, és ezek közül csak néhány igazán veszélyes. Arról megoszlanak a vélemények, hogy mennyire! Az viszont biztos, hogy ez az itthon még éppen beköltözőben lévő faj egészen biztosan a legrosszabbak közül való. Így néz ki, jegyezze meg jól:

Olyannyira nem szabad félvállról venni ezt a fajta kullancsot, hogy Kemenesi Gábor pécsi virológus is erre hívja fel a figyelmet.

“Mi vár még ránk? Jönnek-e még járványok és azok milyenek lehetnek? Nem tudjuk, de fogalmunk azért van róla. Ennek részeként azonban nem csupán a légúti megbetegedések, a denevérek vagy rágcsálók jöhetnek szóba, hanem ízeltlábú rovarok is. A betegségeket terjesztő rovarokat (szúnyogok, kullancsok, stb.) vektoroknak nevezi a tudomány” – magyarázza Kemenesi.

“Dr. Földvári Gábor és munkatársai nemrég egy nagyon fontos kezdeményezést indítottak Kullancsfigyelő néven.

A fő célpontot a Hyalomma kullancsok jelentik, melyek a rendkívül aggasztó nevű és valóban komoly odafigyelést igénylő Krími-Kongói Vérzéses láz vírusát képesek terjeszteni. Ez egy olyan kórokozó, amely terjesztő vektorával együtt abszolút dobogós helyen van a hazánkban közeljövőben nagy eséllyel megjelenő problémák sorában

– hívta fel a figyelmet a pécsi szakember.

A Kullancsfigyelő oldalát itt lehet elérni.

Előző sztori

Kedden derült, napos időre számíthatunk

Következő sztori

Készülhetünk? 9 hónap múlva újabb oltásra lehet szükség!

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Love Pécs rádió
Rádió 1