Cseresznyeszezon: Pécsett 940–1800 forint között van kilója!

/
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Sokat kellett várni, de végre megérkezett a sötétpiros és lédús cseresznye. Danicpusztán egyszer már engedtek az árból: ott jelenleg 940 forintért adnak egy kilogrammot. A Vásárcsarnokban találtunk 900-ért aprót, de volt, ahol 1790 forintért mérték kilóját. Nagy a különbség! 

A húsvéti hideg miatt nagyon későn indult el a cseresznyefák virágzása, sok el is fagyott. Éppen ezért 1–1,5 hónapos csúszással tudták csak megkezdeni a gyümölcsök leszedését. Danicpusztán többfajta cseresznye is kapható, most a Carment árusítják.

Danicpusztán most 940 forint egy kiló cserkó

Még 2-3 hétig kitarthat a cseresznye, ez idő alatt keveset ugyan, de csökkenhet még az ára.

A Vásárcsarnokban átlagosan 1000–1300 körül találtunk, de volt 1790-ért is kilója

Érkezik a meggy

A hideg meggyleves szerelmeseinek jó hír, hogy jövő héten már a meggyszezon is berobban. Sokkal több helyen, várhatóan 1000 forint körül mérik majd kilóját. A Vásárcsarnokban elvétve találni már a fanyar gyümölcsből: 990–1490-ért találtunk. Elmondható, hogy itt is ugyanaz a helyzet, mint a cseresznyénél: hideg volt a tavasz, sok termés kárba veszett.

Július közepén jön a kajszi

Abból viszont több lehet, mint tavaly. De még így is sokkal többet vásárolnának belőle, mint amekkora a kínálat. A Vásárcsarnokban egyébként találtunk már olasz sárgabarackot, amiért 1590 forintot kértek.

Előző sztori

Totális KÁOSZ: az MSZP-s Szakácsot mégsem támogatja az MSZP Pécsen, a DK meg a Momentumra szavaz?

Következő sztori

“SUTYIMUTYI”: Ezért végezhették ki nyilvánosan a sajátjai Pécs “emberarcú” alpolgármesterét!

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Love Pécs rádió
Rádió 1