Totális KÁOSZ: az MSZP-s Szakácsot mégsem támogatja az MSZP Pécsen, a DK meg a Momentumra szavaz?

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Magyar Szocialista Párt Országos Elnöksége a mai napon, egyhangú határozatával döntött Molnár Gyula párttagságának felfüggesztéséről. Ugyancsak egyhangú határozat született arról, hogy Baranya megye 2. számú országgyűlési egyéni választókerületében visszavonja előválasztási jelöltjét (Szakács Lászlót – a szerk.) – jelentette be az MSZP, amely valamilyen rejtélyes oknál fogva még a nevét sem akarta leírni Szakács Lászlónak.

Mint azt a Pécs Aktuál kedden megtudta, a hirtelen alpolgármesterré avanzsált Zag Gábor (DK) már nem annyira érdeklődik a parlamenti munka után, így az előzetes hírekkel ellentétben nem is fog elindulni az előválasztáson sem a Baranya 2. választókerületben – noha már klassz kampányújságja is van/volt. Ehelyett inkább visszalép(ett) az MSZP-s Szakács László javára, aki viszont inkább a DK-frakcióban képzeli el a jövőjét – értesültünk.

Szakács megerősítette, hogy a DK és a Jobbik is támogatja. A Pécs Aktuál viszont úgy tudja, Szakács a DK támogatásért cserébe a DK-frakcióba ülne be egy esetleges 2022-es parlamenti győzelem esetén, hasonlóan Molnár Gyula volt MSZP-elnökhöz, aki ezt már be is jelentette.

Nemes Balázst is támogathatja a DK

Lapunk megtudta azt is, a DK visszaléphet majd a Baranya 1.-ben is, ahol azonban nem Mellár Tamást, hanem Nemes Balázs momentumos indulót támogathatják majd az előválasztáson.

Úgy tudjuk, az MSZP is inkább Nemes mellé állna, hiába támogatják hivatalosan Mellárt. Ez utóbbi viszont nem megerősített információ egyelőre.

Előző sztori

Csak a szokásos: 7 nap alatt 44 baleset történt Baranyában

Következő sztori

Cseresznyeszezon: Pécsett 940–1800 forint között van kilója!

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Love Pécs rádió
Rádió 1