Címlap Politika Megvan a két ...

Megvan a két pécsi DK-s induló a parlamenti helyért?

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Vélhetően a Demokratikus Koalíció egyéni jelöltje lesz Auth István és Zag Gábor, önkormányzati képviselők a pécsi 1-es és 2-es választókörzetben. Legalábbis erre lehet következtetni a párt honlapján olvasható információkból. És még komplett újságot is gyártottak nekik.  

Fullos újságot és választókörzetekre bontott mutációkat ad ki a DK, amiben a választókörzetek jelöltjei is szerepelhetnek. Pécsett két név olvasható: Baranya 1. VK.-ban – Auth Istváné, a Baranya 2. VK-ban pedig Zag Gáboré. Jelenleg mindketten önkormányzati képviselők.

Zag Gáborról hozzánk is eljutottak ilyen információk, írtunk is már erről, de Auth István neve számunkra meglepetés.

Egy szinte betűre hasonló formaszövegben ígérnek nagyszerű dolgokat a pécsiknek, elsősorban új munkahelyeket, nagyvállalatokat, utakat.

Mivel elsőként Keresztes László Lóránt, az LMP erős embere jelentette be, hogy indul Hoppál Péter ellen a Baranya 2. választókörzetben, így úgy néz ki, két kihívója is lesz a fideszes politikusnak. Hacsak nem előválasztáson mérik meg ezeket a jelölteket és a „győztest” indítják majd el Hoppál Péter helyéért.

Zagról egyébként az LMP-hez köthető pécsi lap azt írja, hogy „a DK önkormányzati képviselője 2019 óta. Előtte éveken át volt az egyetemen HÖK-ös és EHÖK-ös, a HÖK Figyelő szerint az egyik legtöbb pénzt kereső hallgatói képviselő volt az országban, 6,6 millió forintot vitt haza az egyetemről. Végzettségét tekintve technika szakos tanár, 2004 és 2012 között járt az egyetemre, emellett a politológiát is elkezdte 2011-ben, de ezt a honlapja alapján a mai napig nem végezt el, ahogy a jogi egyetemre is beiratkozott, 2013-ban, de egyelőre nem számolt be arról, hogy sikerrel vette volna az akadályokat. Ezek a jogviszonyok vélhetően a jól fizető EHÖK-ös munkáért kellettek, ugyanis csak az lehet tagja az egyetemi hallgatói önkormányzatnak, akinek van jogviszonya. És mint látható, „képviselni” az egyetemistákat jól fizető meló”.

Auth István végztettsége nem derült ki, csak az, hogy „a jég hátán is megél” – vallja magáról, és éveket dolgozott óceánjáró luxushajón is.