Ezért javasolja mindenkinek Szlávik doktor az influenza elleni oltást!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A jövő héttől elérhető infuenza elleni oltások beadását javasolja a Dél-pesti Centrumkórház - Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet osztályvezető főorvosa.

Szlávik János szerint egész Európában emelkedik a koronavírus fertőzöttek száma, fel kell készülni, hogy Magyországon is hasonlóan magas számok lesznek, mint például Csehországban és Romániában. A főorvos hangsúlyozta, továbbra is a rizikócsoportba tartozókra, az idősekre és a krónikus betegségekben szenvedőkre kell vigyázni, az elhunytak 99 százaléka ugyanis közülük kerül ki.

Szlávik különösen fontosnak nevezte a rizikócsoportba tartozók megvédését az influenzától,

nemzetközi megfigyelés szerint ugyanis megduplázódik a halálozás esélye, ha valaki egyszerre szenved koronavírus- és influenzafertőzésben.

Kiemelte, az influenza elleni védőoltások megbízhatóak, biztonságosak, azokat csak a lázas, beteg, illetve az oltásra allergiás embereknek nem szabad beadni.

Hétfőn kezdődnek meg a remdesivir nevű hatóanyag klinikai vizsgálatai a Dél-pesti Centrumkórházban, mivel ez a hatóanyag eddig hatékonynak bizonyult az újfajta koronavírussal szemben.

(via MTI)

Előző sztori

Így változik meg a KATA-sok helyzete pár hét múlva

Következő sztori

Nem tudott nyerni az összellenzék sem a Fidesz ellen Borsodban!