Fantomszagokat érez számos koronavírusos beteg

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Sok koronavírusos beteg érez "fantomszagokat", olyan bűzt, amelynek nincs forrása. Ez a különös tünet hónapokig is megmarad, azonban idővel elmúlik, és nem okoz komolyabb bajt.

Sok koronavírusos betegnek elment a szaglása, de közben fantomszag, azaz egy olyan szag jelentkezik, ami valójában nincs is ott – írja a Ripost.

Hónapokig éreznek kellemetlen szagokat

A lap több Covid-fertőzésen átesett beteggel beszélt, akik hónapokig, vagy akár fél évig is éreztek olyan kellemetlen szagokat, amelyeknek nem volt forrása.

 A koronavírus-fertőzés harmadik napján jártam, amikor iszonyatos bűzt éreztem a lakásban: gondoltam, atyaég, valami megromolhatott. De napokig hiába kerestem a forrását. Aztán meg büdös zoknik szagát éreztem, de azokat sem találtam. Ennek már öt hete, és még most is érzek fantomszagokat

– mondta a Ripostnak egy budapesti édesanya. 

A cikkben azonban emlékeztetnek, hogy bár ez a tünet ijesztő, a “fantomszag” azonban az esetek nagy részében idővel elmúlik, és nem okoz komolyabb bajt.

Előző sztori

Közelíti a 25 ezret a baranyai fertőzöttek száma

Következő sztori

Érdekes: a Dél-Dunántúlon élők szkeptikusak a nyitást illetően

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Love Pécs rádió
Rádió 1