Hihetetlen: tízes ikreket szült egy dél-afrikai nő!

/
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A 444 beszámolója szerint tízes ikreket hozott világra egy dél-afrikai nő, jelentette a BBC.

Gosiame Thamara Sithole férje a brit közműsorszolgáltató szerint “megdöbbenten” fogadta a tízes ikrek születését, mert előzetesen az ultrahangos vizsgálatok alapján csak nyolc gyermek születésével számoltak.

7 fiú és 3 lány

“Hét fiú és három lány. Boldog vagyok. Elérzékenyültem. Nem igazán tudok beszélni” – nyilatkozta a férj, Teboho Tsotetsi a Pretoria Newsnak.

A BBC érdeklődésére egy dél-afrikai illetékes megerősítette a tízes ikrek születését, ám egy másik azt mondta, még nem látták a gyerekeket.

Eddig 9 volt a rekord

Jelenleg egy amerikai asszony tartja az ikerszülés hivatalos világrekordját, aki 2009-ben nyolcas ikreket hozott világra. A rekord elvben már májusban megdőlt, amikor egy mali asszony, Halima Cissé kilences ikreket hozott világra egy marokkói klinikán.

A 37 éves Sithole-nak nem a tízes ikrek az első gyermekei, hat éve ikreket szült. A BBC értesülései szerint jól van, a tízes ikreket terhessége 29. hetében császármetszéssel hozta világra.

Előző sztori

Visszaveszik a védettségit azoktól, akik nem kérik a második oltást

Következő sztori

260 milliós sikkasztás: kiegyeztek a 16 vádlottal

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Love Pécs rádió
Rádió 1