Címlap Egészség Hónapok óta i...
Cikkünk frissítése óta eltelt 12 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Már csaknem egy éve ihatatlan az ivóvíz Szigetvár nyugati városrészében. Rendszerfejlesztést végeztek a hálózaton, azóta azonban zavaros, büdös és barna a víz. A probléma mintegy ötezer lakót érint, akiknek már elegük van abból, hogy lajtos kocsiból kell hazavinniük az ivóvizet, ezért úgy döntöttek, hogy perelnek – derült ki az ATV Híradó riportjából.

Nagyon bűzös, kellemetlen szaga van, ezt lehet mondani az ivóvízre és nagyon rossz színe van, minden sárga lesz tőle

– mondta Bencsik Istvánné szigetvári lakos. A probléma csaknem ötezer embert érint a Baranya vármegyei városban.

A lakók azon is fel vannak háborodva, hogy a lajtos kocsinak elérhetőnek kellene lennie a lakosok számára, 690 család minden másnap vételezhet vizet, mert csak akkor jön a tartályautó, ami jelenleg szervizben van. Ez miatt egy kisebb autó járja a város olyan környékeit, ahol nem megfelelő minőségű a víz.

A szolgáltató azonban mindössze egy lajtoskocsival rendelkezik, így sok szigetvári lakosnak naponta 300-400 métert kell gyalogolniuk az ivóvízért.

Vannak kezdeményezések, hogy esetleg pertársaságot hoznánk létre és más módon is kifejeznénk elégedetlenségünket. Mindenki elsősorban a városra vár

– fogalmazott Pogács Anna önkormányzati képviselő.

Az üggyel kapcsolatban Vass Péter polgármester is megszólalt, aki szerint ez egy állami beruházás volt, majd hozzátette, „az én asztalra csapásom addig terjedhet, amihez jogosítványom van”. A városvezető kiemelte azt is, hogy 8 hónapja tart a próbaüzem, majd ígéretet tett arra, hogy csak akkor fogja jóvá hagyni a teljesítést, ha egy független labor igazolja, hogy iható víz folyik a csapból a városban.