Katonák a Széchenyi téren: fertőtlenítenek egy gimnáziumot Pécsett

//
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Olvasóink jelezték, hogy katonai járművek jelentek meg Pécsett, a város főterén. A Nagy Lajos Gimnázium és Belvárosi Templom (Dzsámi) közti területet le is zárták. Aggódalomra nincs ok, az intézményt csupán fertőtlenítik - tudta meg a Pécs Aktuál.  

A Pécs Aktuálnak sikerült beszélni az intézmény vezetőjével, aki elmondta:

semmi rendkívüli nem történik az épületben, fertőtlenítik.

Az igazgatót az EMMI-től hívták fel két hete, hogy felajánlják az egész épületet érintő fertőtlenítést. A Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumának vezetése ezt örömmel el is fogadta.

Arról is tájékoztatták a Pécs Aktuált, hogy jelenleg egy koronavírusos beteg diák és tanár sincs az intézményben, ugyanakkor egy ilyen fertőtlenítés mindig hasznos – mondta Bodáné Gálosi Márta.

Az intézményben több mint 800 diák tanul és a tanári karban is több mint hetvenen vannak. Az elmúlt hetekben bevezetett szabályokat maradéktalanul betartották az intézményben, ennek pedig meg is lett az eredménye:

egyetlen beteg sincs az intézményben – mondta az igazgató.

A Nagy Lajosban egyébként kedden kezdődik a középszintű érettségi érettségi.

Úgy tudjuk, ezekben a napokban Siklóson is hasonló eljárással, egy másik intézményt is fertőtlenítenek.

A helyszínről ÉLŐBEN JELENTKEZTÜNK:

Katonák zárták le a Széchenyi tér egyik részét

❗BRÉKING ❗: Katonák fertőtlenítik a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumát, emiatt a Széchenyi tér egy részét lezárták. A Pécs Aktuál élőben jelentkezik a helyszìnről!Bővebben: https://pecsaktual.hu/egeszseg/katonak-a-szechenyi-teren-fertotlenitenek-egy-gimnaziumot-pecsett/Gepostet von Pécs Aktuál am Freitag, 23. Oktober 2020

Előző sztori

A pécsi önkormányzatnál is találtak koronavírus fertőzöttet

Következő sztori

Szakkör keretében ismerkedhetnek a diákok a 3D nyomtatással!