A pécsi önkormányzatnál is találtak koronavírus fertőzöttet

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A pécsi önkormányzat polgármesteri hivatalának egyik dolgozója csütörtökön este kapta kézhez pozitív koronavírus tesztjét. A pénzügyi főosztály külső helyszínen is dolgozó kollégája a hét közepén koronavírusos tünetekkel került kórházba, a tesztet ott végezték el rajta -írja közleményében a pécsi önkormányzat.

A hivatalban jelenleg is folyik a kontaktkutatás. Az érintett munkatárs már az otthonában van, rajta kívül még hét hivatali dolgozó van önkéntes karanténban, egyikük koronavírusos tüneteket mutat.

A hivatal közleményében arról is ír, hogy a Nyugati Városrészi Óvoda Magyar Lajos Utcai Tagóvodájának vezetője, valamint a Zipernowsky Károly Utcai Tagóvodájának egyik óvodapedagógusa október 23-án járványügyi megfigyelés alá került október 26-áig egy minősítő eljárás után végzett kontaktkutatás eredményeként.

A Városközponti Óvoda Belvárosi Tagóvodájában az Oktatási Hivatal október 30-áig hosszabbította meg a rendkívüli szünetet.  A tagóvodából a héten 3 csoport és 13 dolgozó került járványügyi megfigyelés alá, 5 munkatársnak bizonyíthatóan koronavírus-fertőzése van.

Előző sztori

Összedőlt a kötélpálya, életét vesztette egy 16 éves gimnazista a kalandparkban

Következő sztori

Katonák a Széchenyi téren: fertőtlenítenek egy gimnáziumot Pécsett