Címlap Egyetem Szakkör keret...

Szakkör keretében ismerkedhetnek a diákok a 3D nyomtatással!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Idén már második alkalommal indult el az a különleges szakkor, ami a 3D nyomtatás rejtelmeibe vezeti be az érdeklődő tizenéveseket.

A Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara (PTE MIK) a PTE Babits Mihály Gyakorló Gimnáziumával közösen, az egyetemen működő 3D Kutatóközpont partnerségével az elmúlt tanévben hirdette meg először középiskolás diákok számára 3D nyomtató szakkörét. Idén újra elindult a szakkör a Babits Gimnáziumban, a fiatalok akár a maguk által tervezett kisebb tárgyakat, például mobiltelefonjuk egyedi tokját is kinyomtathatják a világszínvonalú berendezéseken. –írja az egyetemi honlap.

A diákok a szakkörön a 3D nyomtató működésének megismerése és használata mellett elsajátíthatják a számítógépes 3D modellezés alapismereteit, a 3D szkennelést, illetve az elkészült munkadarabok összerakásában, festésében és utómunkáiban is jártasságot szerezhetnek. A tanórán kívüli szakkörön olyan ambiciózus tizenévesek jelenlétére számítanak, akik egy 21. századi technológia által szeretnék fejleszteni a kreativitásukat és a saját maguk által megtervezett tárgyakat valóságossá alakítani.

Tavaly például egy fiatalember az egyik kedvenc számítógépes figuráját tervezte meg 3D-ben, majd ki is nyomtatta. A háromdimenziós gondolkodás, a program kezelése, a benne rejlő lehetőségek kiaknázása komplexitást, térben való kiváló tájékozódást kíván, akár a jövő mérnökei is kikerülhetnek a pécsi szakkörből.

Kiemelt képünk az univpecs.com oldalról származik.