Címlap Sport Micsoda lehet...

Micsoda lehetetlen helyzet: vadásszák az ellenfeleket a komlói kézisek!

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Utoljára szeptember elején játszott bajnokit a Sport36-Komló NB I-es férfi kézilabdacsapata. A kék-fehéreken azóta végigrobogott a koronavírus, most már mindenki negatív és játékra kész – ám pokoli nehéz ellenfelet találni. Nem mindennapi a helyzet.

A jó hír az, hogy a Sport36-Komló férfi kéziseinél visszatért az élet a rendes kerékvágásba. A pozitív esetek és a karantén után most már mindenki negatív, zajlanak az edzések, s a kék-fehérek arra várnak, hogy végre meccset játszhassanak.

Csak lenne ellenfelük!

– Szó szerint vadászunk az ellenfelekre! – mondta a Pécs Aktuálnak a komlóiak ügyvezető igazgatója, Szigeti Szabolcs. – Szombaton a Telekom Veszprémmel találkoztunk volna, majd a meccset áthelyeztük most csütörtökre, ám miután kiderült, hogy a veszprémieknél vannak pozitív teszteredmények, nem kerül sor a bajnokira. Jövő szerdán a Szegeddel csaptunk volna össze, de a kérésükre elhalasztottuk a találkozót. Megkerestük a Fradit, hogy szerdán velük játsszunk, de miután ott is vannak pozitív esetek, egyelőre bizonytalan a mérkőzés. Felvettük a kapcsolatot a Balatonfüreddel, hogy a hétvégén pótoljuk az elmaradt meccsünket, de foglalt a csarnokuk. Ekkor megpróbáltuk beszervezni a Gyöngyöst, ám időközben ott is lettek koronavírusos játékosok…

A hétvégén már biztosan nem játszik a Komló, talán jövő szerdán pályára tud lépni Kilvinger Bálint együttese. Ha az sem jön össze, akkor a válogatott szünet miatt erre legközelebb november 14-én van erre lehetőség.

A játékosok mindenesetre készen állnak. Az egészségügyi vizsgálatok, labor, szívultrahang, szív-MR, EKG, mind jó eredményeket hoztak, fizikailag azonban nagyon komolyan visszavetett mindenkit a koronavírus.

– Az első edzés szinte csak séta volt. Olyan korán jelzett a Polar-rendszer, hogy közel az egész tréning sétával és távolba nézéssel telt. Szerencsére azért a játékosok szervezete hamar elkezdett emlékezni a terhelésre, így az ötödik tréningtől azért már rendes munkát lehetett velük végezni.

A héten a komlói kézisek is csatlakoztak ahhoz a felhíváshoz, miszerint a koronavírus-fertőzésen átesettek vérplazmájukkal segíthetik a rossz állapotban lévő betegeket. A csapat tagjai hétfőn jártak a komlói egészségügyi intézményben, ahol elvégezték rajtuk a szükséges vizsgálatokat.

Kiemelt kép: Péter Szabó Zoltán