Korona és Szuperkupa: ilyen lesz a Bayern-Sevilla meccs Budapesten

//
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A legszigorúbb rendszabályok kialakítása mellett tartják meg csütörtök este a Puskás Arénában a Szuperkupa döntőt - hangzott el a csütörtöki sajtótájékoztatón. De emellett Müller Cecília országos tisztifőorvos hangsúlyozta azt is, hogy nem csökken a megbetegedések száma. Sajnos, az elmúlt 24 órában egy 40 éves koronavírusos beteget is elveszítettünk. 

Meghalt egy 40 éves beteg, aki a koronavírus honlap információi alapján trombózissal és vérmérgezéssel is küzdött. A legidősebb beteg, aki elhunyt 81 éves volt.

Ritkán, de előfordul az, hogy alapbetegséggel küszködő fiatal honfitársunkat is elveszítünk. De olyan is van, akinél egyáltalán nincs alapbetegség– hangsúlyozta Müller Cecília, országos tisztifőorvos csütörtöki sajtótájékoztatóján.

21.00 órakor Szuperkupa döntő Budapesten

Csütörtök este a Puskás Arénában kerül sor a Szuperkupa döntőre, ahol a Bayern München játszik a Sevilla csapatával. A mérkőzés a Magyar Labdarúgó Szövetség bevonásával kerül megrendelésre.

Érkeznek a német és spanyol szurkolók

Legnagyobb számban magyar szurkolók vásároltak jegyet, de kis létszámban spanyolok is lesznek. A németektől 1500 szurkoló érkezik a mérkőzésre.

A külföldről érkezők szigorú szabályok alapján léphettek Magyarországra:

  • 5 napon belüli 2 negatív teszttel rendelkezik
  • rendezvény előtti 3 nappal 1 negatív teszttel rendelkezik, de ebben az esetben 72 órán belül el kell hagyni az országot
  • labdarúgó csapatot és technikai személyzet is átesett komoly szűrésen

Buborékban tartják a labdarúgókat

Nem érintkézhetnek olyan személlyel a labdarúgók, akiknek nincs negatív tesztjük. Az ő megsegítésükre a rendőrségtől összekötő tiszt is a csapatokhoz.

Csak a családok ülhetnek egymás mellé a stadionban

Jegyértékesítésnél figyeltek arra, hogy csak azok ülhessenek egymás mellé, akik azonos körből igényeltek jegyet. Így például a családok ülhetnek egy helyre, de eltérő közösségek nem szurkolhatnak nagyon közel egymásról. Sorokat hagynak majd ki.

Mentő, egészségügyi dolgozók lesznek a helyszínen, de emellett rendőri intézkedésekre is lehet számítani a meccs körül.

750-vel emelkedett a beazonosított pozitív esetek száma, 7-en meghaltak az elmúlt 24 órában

Egy enyhe lefolyású koronavírusos betegnél nem mindig találnak pozitivitást a teszteknél – hangsúlyozta Müller Cecília.

Aki legalább 3 napja tünetmentes, és a tünetek óta 10 nap eltelt megszüntethető az elkülönítés.

Kórházban ápolt beteg esetén a hazaengedés után, ha negatív teszttel megy haza, nem kell elkülönítve lennie. De aki nem rendelkezik ilyennel, annak még tart az otthoni karantén, összesen 10 napot kell kitennie ennek az elzártságnak.

A teljes videó itt tekinthető meg:

Operatív törzs sajtótájékoztatója (2020. szeptember 24.)Gepostet von Magyarország Kormánya am Donnerstag, 24. September 2020

Előző sztori

Doboviczki-Szuhay: Politikai döntés született!

Következő sztori

FONTOS! “Mossanak fogat a gyerekek az óvodában!”