Lehűtené magát egy kis sárgadinnyével? Már Pécsen is megteheti!

/
Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nem csupán az áruházakban és más városok piacain jelent meg a sárgadinnye, Pécsen is már vehetünk a vásárcsarnokban és környékén, illetve más piacokon az ízletes gyümölcsből. Pár hét múlva a szabadtéri dinnyék is érkeznek.

A jelenleg kapható sárgadinnyék mind fólia- vagy üvegházi sátras termesztésből származnak. A szabadföldön nevelt mézédes sárgadinnyék pedig majd egy időben fognak érkezni a görögdinnyével. Szin József baranyai termelő lapunk megkeresésére elmondta, hogy előzetes becslések szerinte ez nagyjából július 10-e körül fog megtörténni.

A sárgadinnye termőterületek nagyjából harmada van Bács-Kiskun megyében, további harmada pedig Békés és Csongrád-Csanád megyében. Jelentős területek vannak még Tolna és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is, a többi területen szórványosan, jellemzően a görögdinnye-termelés mellett foglalkoznak sárgadinnyével.

Szin József szerint a magyar sárgadinnyetermelés csaknem 95 százaléka a belföldi piacra kerül, a sárgadinnye exportja a gyümölcs sajátosságai miatt egyelőre csak nagyon kis mennyiségben indult meg.

A hazai sárgadinnyeszezon várhatóan szeptember végéig eltart majd. Szin József úgy fogalmazott, hogy a közel 30 éves pályafutása alatt nem volt még ilyen rossz a dinnyeszezon, mint most. Hogy pontosan miért, erről korábban alább írtunk:

Előző sztori

A pécsi bajnok Csonka Zsófia lett a Sportolói Bizottság elnöke

Következő sztori

“Két párt van, ami teljesen felesleges, a Jobbik és az MSZP”

Legutóbbiak innen: Egészség