Címlap Arc A pécsi bajno...

A pécsi bajnok Csonka Zsófia lett a Sportolói Bizottság elnöke

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egyhangúlag Csonka Zsófiát, a PSN Zrt. büszkeségét választották meg a Magyar Sportlövők Szövetsége által létrehozott Sportolói Bizottság elnökének. - olvasható a PSN Zrt. honlapján.

A Magyar Sportlövők Szövetségének elnöksége a júniusi hónap elején, 9-én létrehozta a Sportolói Bizottságot.

A bizottság hét főből áll, melynek a PSN Zrt. négyszeres olimpikonját, Európai-bajnokát, a sokszoros magyar bajnok Csonka Zsófiát választották meg elnökének. A döntés egyhangú volt. – írta meg a PSN Zrt.

A bizottság további tagjai: Miskolczi Julianna (puska szakág), Pongrátz Bianka (korong szakág), Zwickl-Veres Kata (puska szakág), Pálinkás Lajos (pisztoly szakág), Sike József (futócél szakág) és Szabó Béla (szabadidő sport).

Csonka Zsófia a következőt nyilatkozta:

Megtisztelőnek találom a felkérést, természetesen elfogadtam. Igyekezni fogunk olyan bizottsági munkát végezni, ami valódi érdekképviseletet és egyfajta hiánypótló fórumot is jelent majd a sportolók számára a vezetőség felé. Azt várom a bizottságtól, hogy megtaláljuk a szükséges formát ahhoz, hogy hangot adjunk a többség véleményének, és minket, a sportolókat közvetlenül érintő kérdésekben számottevő módon tudjunk résztvenni a döntésekben

Még a hónapban elkezdi az alapozó edzéseket a versenyszezon elmaradása után és készül a jövő évi kvalifikációs versenyekre. Ezeken a versenyeken fog eldőlni, hogy elindulhat-e a 2021-re halasztott tokiói olimpián.

A bizottság alakuló ülésére a következő hetekben kerül sor. 

A kiemelt kép a PSN Zrt. honlapjáról származik.