Magyarországon halnak meg a legtöbben a járvány miatt lakosságarányosan

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Napok óta vezeti Magyarország ezt a szomorú listát. Orvosokat kérdeztünk ennek okairól.

Bár az oltások számát, illetve a lakosság beoltottságát tekintve Magyarország az Unió legjobbja; a hivatalos, nemzetközi statisztikai adatok szerint a világon a legtöbben nálunk halnak meg lakosságarányosan a koronavírus miatt.

Bár a KSH némileg más eredményre jutott – ott “csak” a hatodik helyen állt Magyarország – a statisztikába beleszámolták 2020 első három hónapját is, amikor egyáltalán nem volt COVID-19 haláleset itthon. Így a 2020-ra vetített adatok torzíthatnak. Igaz, idén év végén, szintén a teljes évet nézve már pontosabb lehet az összkép.

Most ez a hivatalos statisztika lakosságarányosan, egymillió lakosra vetítve:

A lapunk által megkérdezett orvosok szerint noha többen politikai következtetéseket szeretnének levonni a szomorú adatokból,

ez sokkal inkább a magyarok általánosan rossz egészségi állapotával függ össze, sem mint a védekezés szakmaiságával.

Ez utóbbi ugyanis “rendben van” – a szakemberek szerint. Tehát nem azért vezeti Magyarország ezt a “halállistát”, mert rosszul védekezik a járvány ellen; hanem azért, mert a magyarok általános egészségi állapota sajnos rossz; az időseké különösen.

Előző sztori

JÁTSZÓTEREK: legyen létszámlimit, fertőtlenítés és homokcsere!

Következő sztori

Sok gyorshajtó okozott balesetet Baranyában

Pécs Aktuál rádió
Best FM rádió
I Love Pécs rádió
Rádió 1