Címlap Hírek JÁTSZÓTEREK: ...

JÁTSZÓTEREK: legyen létszámlimit, fertőtlenítés és homokcsere!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Azok a homokozók, amik télen nem voltak letakarva, a madarak által is szennyeződtek, ezért tavasszal nem elegendő azok átforgatása. Cseréljük le a homokot! Ha sokan vannak, akkor legyen létszámlimit és fertőtlenítsék a játszótereket - javasolta Müller Cecília országos tisztifőorvos újságírói kérdésre kedden, online tájékoztatóján.

Fertőző közegnek nem tekinthető a homokozó, hiszen szabad környezetben a vírus túlélési esélye rendkívül csekély és rövid idő alatt elpusztul.

– Most azt javaslom, hogy cseréljünk minden homokozóban homokot és ezt gyakran forgassuk amiatt, hogy az UV-sugarak fertőtlenítsék – mondta Müller Cecília.

Létszámlimit a játszótereken!

Müller Cecília tanácsolta azt is, hogy legyen létszámlimit a játszótereken.

– Ha nagyon sokan vannak, akkor legyen egy limit, hogy a gyerekek a különböző játékokat egymástól távolabb tudják igénybe venni.

A játszótereket fertőtleníteni kell

Fertőtlenítőszeres lemosás után vírusölő szerrel legyen áttörölve a játszótéri elem. Nyitás előtt egy alapos takarítás kell. Össze kell gereblyézni a játszótér területét, a hulladékot eltávolítani és rendezni a környezetet.

Napjában többször, de nyitáskor mindenképp kell takarítani

Müller Cecília felkérte a fenntartókat, Pécs esetében a Biokomot (a szerk.), hogy esetben fordítsanak ezekre nagyobb figyelmet.