Címlap Egészség Az oltás nem ...

Az oltás nem ördögtől való!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A védőoltások időről időre bizonyítják fontosságukat számos fertőző betegség megelőzésében és megfékezésében. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) jelenleg 20, az életet is veszélyeztető betegség megelőzéséhez rendelkezik védőoltással - hangsúlyozza az Egészséges Városok Kárpát-medencei Egyesületének vezetője De Blasio Antonio. 

Az emberek tovább és jobb életminőségben élhetnek

Az immunizáció köszönhetően éves szinten, világszerte 2-3 millió emberélet menthető meg a diftéria, a tetanusz, a szamárköhögés, az influenza, a kanyaró és egyéb fertőző betegségek esetén – állítja a Egészséges Városok Kárpát-medencei Egyesülete legújabb kampányában, amiben az oltásra szeretnék felhívni a figyelmet.

– Oltás nem ördögtől való dolog, esetleges mellékhatásai kisebb mértékűek, mint az a probléma, amit a koronavírus okozhat – hangsúlyozta De Blasio Antonio.

Kampányt indított az Egészséges Városok Kárpát-medencei Egyesülete

– Az a célunk, hogy felhívjuk a figyelmet a vakcinák fontosságára és arra, hogy a járványkezelés szakmai kérdései során kerülni kell a politizálást, ami kihathat az emberek véleményére – hangsúlyozta De Blasio Antonio.

Az Egészséges Városok programnak Magyarország, köztük Pécs a kezdetek óta tagja. A mostani időszak célja:

  • Az egészség és jól-lét fejlesztése, az egyenlőtlenségek csökkentése
  • Helyi, nemzeti, nemzetközi példák követése az önkormányzati intézményrendszer működésében
  • A WHO stratégiai prioritásainak támogatása

Az Egyesületről bővebben ITT!