Óvodákban és bölcsődékben is tarol a koronavírus: újabb fertőzések Pécsett!

/
Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az intézmények egy-egy munkatársának koronavírus-fertőzése miatt két óvodában összesen további 2 dolgozó és 28 gyermek, egy bölcsődében pedig további 4 munkatárs és 18 kisgyermek került karanténba Pécsett.


A Keleti Városrészi Óvoda Buzsáki Imre utcai Tagóvodájában az egyik munkatárs koronavírus-tesztje pozitív lett csütörtökön. Az elvégzett kontaktkutatás eredménye alapján a tagóvoda egyik csoportjában 15 gyermek szoros kontaktusban volt az igazoltan fertőzött dolgozóval. Őket a népegészségügyi osztály 2021. március 4-ig járványügyi megfigyelés alá helyezte, ezért az Oktatási Hivatal a csoport esetében március 5-ig rendkívüli oktatási szünetet rendelt el. Az óvodai ellátás a karanténban nem érintett gyermekek részére a tagóvodában biztosított

A Keleti Városrészi Óvoda Eszperantó Utcai Tagóvodájában az egyik dolgozó kedden kapta meg koronavírus-tesztjének pozitív eredményét. A tagóvoda egyik csoportjában 13 gyermek és 2 dolgozó szoros kontaktusban volt az igazoltan fertőzött munkatárssal. Őket a járványügyi hatóság 2021. március 1-jéig járványügyi megfigyelés alá helyezte, a csoport vonatkozásában pedig az Oktatási Hivatal március 1-ig rendkívüli oktatási szünetet rendelt el. A további két óvodai csoport gyermekei nem érintettek a kontaktkutatásban, az ő ellátásukról az intézmény gondoskodik.

A Kisgyermek Szociális Intézmények Mezőszél bölcsődéjének egyik dolgozója csütörtökön lett rosszul, pénteken pedig kézhez kapta pozitív koronavírus-tesztjét. Az elvégzett kontaktkutatás eredményeként négy munkatárs és két gyermekcsoportban összesen 18 kisgyermek került hatósági járványügyi megfigyelés alá 2021. március 7-ig. Azon gyermekek részére, akik nem kerültek karanténba, az ellátás továbbra is biztosított a bölcsődében.

(Borítóképünk illusztráció!)

Előző sztori

Segíteni szeretnénk, de ellenőrizni kell a számok hitelességét – mondta Hoppál Péter

Következő sztori

Schiffer: Kockára tenné az ország sorsát az ellenzék az Orbán-fóbia miatt!

Pécs Aktuál rádió
Best FM rádió
I Love Pécs rádió
Rádió 1