Rendkívüli szünetek jöhetnek a pécsi általános iskolákban március 15-ig!

/
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Tankerületi Központ levélben értesíti erről az iskolákat.

Kedves Szülők! Ma kaptuk a felhívást a Tankerületi Központtól, hogy

az összes tanítás nélküli munkanapot március 15-ig ki kell adnunk a drasztikusan emelkedő számok(covid) miatt.Tantestületünk úgy döntött, hogy a kritikusabb második héten vesszük ki ezeket a napokat. Így március 9(keddtől) 15-ig tanítási szünet lesz, 16-án kedden jövünk először.

Csak NAGYON indokolt esetben biztosítunk felügyeletet! Ennek igényét kèrjük az osztályfőnöknek jelezni szíveskedjenek, valamint, hogy elvinnék-e ezen a héten a gyereknek az ebédet! Megértésüket köszönjük, jó egészséget kívánunk!tájékoztatta a szülőket a Vasasi Általános Iskola.

Úgy tudjuk, nem ez az intézmény az egyetlen Pécsen, ahol rendkívüli szünetet fognak elrendelni.

Arra kell készülniük a szülőknek, hogy március 1. és március 15. között iskolai szünetek lesznek.

Újra rendkívül gyorsan emelkednek a koronavírusban megfertőzödöttek száma, a harmadik hullám egyre erősödik itthon is.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője pénteken már azt mondta a HírTV-ben, hogy megfontolandó a plázák és iskolák ideiglenes bezárása is, annyi a beteg.

“A legfontosabb a kontaktusok számának csökkentése az emberek között. A közösségek találkozását kell csökkenteni, rendezvényeket már rég nem tartunk, de például

az üzletek nyitva tartását esetleg egy kéthetes periódusra lehetne korlátozni azzal, hogy csak a létfontosságú élelmiszerüzletek, gyógyszertárak, bankok, posták maradjanak nyitva. Azt gondolom ez indokolt lenne, hiszen a plázákban az emberek ott vannak. Már egy ilyen rövid lezárási időszak is komoly eredményeket hozhat”

– mondta a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője. 

Az iskolák korlátozásával kapcsolatban Galgóczi Ágnes kifejtette, hogy

a járványügyi adatok azt mutatják, hogy a gyerekek körében erőteljesen terjed a fertőzés.

Szerinte az is egy megfontolandó lehetőség lehetne, hogy egy rövid időre digitális oktatásra álljanak át az alsótagozatos osztályok is.

“Most elég lenne egy kéthetes periódus, ezalatt a védőoltásokkal nagyon gyorsan tudnánk haladni. Ez így hatékony lenne és a járvány megfékezését szolgálná!” – emelte ki a szakember.

Hirdetés
Előző sztori

Náci vicc sem zavarhatja az oltás ellen hergelő pécsi képviselőt!

Következő sztori

A csökkentés ellenére a teljes iparűzési adó beszedésére készül Pécs? Körlevélben riasztott emiatt egy könyvelőiroda!

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Love Pécs rádió
Rádió 1