Címlap Egészség Sok minden ni...

Sok minden nincs, ami kellene a pécsi COVID-központban!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Már kilenc osztályon fekszenek koronavírus fertőzöttek - mesélte, majd segítségért fordult a pécsiekhez a közösségi oldalán egy ápolónő. Sorolja, hogy mi az, ami nagyon kellene, de nincs az osztályon. 

Az ápolónő azt írja, hogy nagy szükségük lenne segédeszközökre, hogy minél több beteget tudjanak mobilizálni, önállóvá tenni, megkönnyíteni az ápolók munkáját és természetesen a betegek ottlétét.

Eddig 9 osztály működik és körülbelül 2 darab járókeret van több száz betegre. Ha van otthon felesleges segédeszközötök (járókeret, könyökmankó, járóbot, rollátor, esetleg gurulós mankó), akkor hozzátok el nekünk légyszíves!

Az ápolónő szerint nagyon sok idős beteg van, aki nem tud kommunikálni a családjával vagy egyáltalán nincs hozzátartozója. Nagyon kis dolgoktól boldogok, például a kávétól.

– Ha van olyan köztetek, aki megengedheti magának, hogy gyorsan elkészíthető, instant kávét adományozna a betegeknek, akkor jó pár idős napját felvidítaná – írja a Koronavírus Ellátó Központban dolgozó nő, majd hozzáteszi, hogy az ápolók is erőn felül dolgoznak és van olyan osztály, ahol nincs kávéjuk.

Posztjában kitér arra is, hogy törölközőre is nagy szükség lenne, mert műszak utáni fürdéskor gyakran nem tudnak miben megtörölközni.