Címlap Egészség Több osztályt...

Több osztályt is átköltöztetett a PTE Klinika Központja

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Akác u. 1. sz. alatti telephelyén működő klinikák betegellátása változott november 5-én - írja honlapján a PTE Klinika Központja. 

A Szemészeti Klinika fekvőbeteg osztálya és a Makula szakambulancia

a Janus Pannonius Klinikai Tömbbe költözött, a szemészeti ügyeleti ellátás is itt elérhető, míg a járóbeteg szakrendelés továbbra is az Akác utcában van.

A Bőr-, Nemikórtani és Onkodermatológiai Klinika fekvőbeteg osztálya

a Pacsirta utca 1. szám alá költözött, a II. sz. Belgyógyászati Klinika épületébe. A járóbeteg szakrendelésen az Akác utcában azokat a betegeket látják el, akik biológiai és immun terápián vesznek részt, illetve azokat, akiknél az ellátás hiánya egészségkárosodást okozna.

Az Ortopédiai Klinika akut fekvőbeteg ellátást

igénylő pácienseinek a Sürgősségi Betegellátó Osztályon kell jelentkezniük, a járóbetegeket az Akác utcában fogadják, míg a gyermek ortopédiai járóbeteg ellátás a Gyermekklinikán érhető el.  

A Reumatológiai és Immunológiai Klinika fekvőbeteg ellátása

a II. sz. Belgyógyászati klinikán zajlik, míg a járóbeteg ellátás továbbra is az Akác utcában. Utóbbi telephelyen változatlanul működik a Fájdalomambulancia.

A Klinikai Központ teljes területén maszkot kell viselni. Az adott épületbe csak testhőmérséklet mérés és kézfertőtlenítés után lehet belépni, valamint járványügyi nyilatkozatot is ki kell tölteni. A további részletek a Pécsi Tudományegyetem Klinika Központjának honlapján érhetőek el.

Kiemelt képünk forrása: http://kk.pte.hu/