Címlap Egészség Több száz hel...

Több száz helyen lehet oltást felvenni Baranyában

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Januárban négy héten keresztül, több száz helyen lehet oltást felvenni Baranyában. Az átoltottság további növelése és a járvány újabb hullámának megfékezése érdekében ebben a hónapban minden csütörtök és péntek délután, valamint szombaton is lesz oltási akció a kórházi oltópontokon és a kijelölt járásközponti szakrendelőkben, emellett a háziorvosok is szerveznek oltási akciónapokat.

Bővült az oltási helyek száma

Januárban a kórházak mellett járási oltóközpontokban és a háziorvosoknál is lehet előzetes regisztráció nélkül oltást kapni.

– Baranyában a pécsi, szigetvári, komlói, mohácsi, siklósi és harkányi kórházi oltópontok mellett Sellyén, Pécsváradon és Szentlőrincen hoztunk létre járási oltópontot. Ez azt jelenti, hogy itt a járóbeteg központokban lehet oltakozni előzetes regisztráció nélkül – mondta Horváth Zoltán. A Baranya megyei kormánymegbízott kiemelte, hogy az oltópontokon összes engedélyezett oltóanyag elérhető. Hozzátette: januárban a háziorvosok is szerveznek a rendelési időn kívüli oltási akciónapokat.

A januári oltási akció keretén belül kiemelten várják az oltatlanokat és azokat is, akiknek már 4 hónapnál régebben kapták meg a korábbi oltásukat. Az oltási akció napokon a 12 év feletti korosztály tagjait várják, az 5 és 11 év közöttiek pedig az eddig megszokott módon, előzetes időpontfoglalással a kijelölt kórházi oltópontokon, valamint a gyermek háziorvosoknál juthatnak a kifejezetten számukra kifejlesztett oltóanyaghoz.

Fontos még, hogy

– a járási oltóközpontok és kórházak csütörtökön és pénteken 14.00 órától 18.00 óráig, szombaton 10.00 órától 18.00 óráig várják a felnőtteket, illetve a 12 év felettieket. Az oltópontok listája megtalálható a koronavirus.gov.hu honlapon.

– aki a háziorvosánál szeretné felvenni az oltást, javasoljuk, hogy helyben tájékozódjon a helyi oltási akciónapokról.