Vérét adta kollégánk, és még ő sem hitte el, mi történt ezután…

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Július 9-én újraindultak a véradási akciók a Pécsi Regionális Véradó Központban, amelynek segítségével nem csak megmenthetünk három életet, de minden alkalommal más és más ajándék ütheti markunkat. Kapva kaptunk az alkalmon, és elküldtük tűfóbiás kollégánkat, hogy adja vérét.

Véradás szempontjából a nyár egyébként is kritikus időszak, a járványidőszak alatt pedig még kevesebben mentek el vért adni. Ahogy Selmeci Gabriellától, pécsi véradásszervezőtől megtudtuk, Pécsen a járvány ideje alatt sem volt probléma, minden vérigényt sikerült teljesíteni. Mint mondja, a pandémia miatt több véradás is elmaradt, de a Pécsi Vérellátó Központban és a vidéki vérgyűjtési helyeken nagyon szép számmal jelentkeztek véradásra a környékbeliek.

Július 9-én azonban újraindultak az akciók a Pécsi Regionális Véradó Központban, ahol minden alkalommal más ajándékkal honorálják a szakemberek a vérünket.

A napokban indult el továbbá az Országos Vérellátó Szolgálat és a Magyar Vöröskereszt közös kampánya „Mondj IGEN-t az ÉLET-re! Adj vért!” szlogennel, amelyhez Kiss Gergely, Krizsán Szabolcs, Rédli András és Horváth Gábor sportolók is csatlakoztak.

Hirdetés
Előző sztori

Belevágna Pécs az új Vásárcsarnok megépítésébe, nem akar tovább várni a városvezetés

Következő sztori

Figyelem, varázslatos csillagászati jelenség lesz látható!

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Live Pécs rádió
Rádió 1