Idén lezárulhat a PTE Balassa kollégiumának felújítása

Bő 400 millió forintos kiegészítő támogatást kapott a kormánytól a Pécsi Tudományegyetem a Balassa János Kollégium felújításának befejezéséhez – mindezt hétfőn jelentette be Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára.

A Pécsi Tudományegyetemen nagymértékű fejlesztések zajlanak. Ebbe a sorba illeszkedik a 6400 négyzetméter alapterületű, kilencszintes, elsősorban a pécsi orvosi kar hallgatóinak otthont adó Balassa János Kollégium is. 

A 388 férőhelyes kollégium 1972-ben épült.

A most megítélt kormányzati támogatással együtt a fejlesztésre összességében 1,2 milliárd forintot költhet az egyetem. A már korábban megkezdett munkálatokat így várhatóan még az idei évben befejezheti a kivitelező, amennyiben az újabb közbeszerzési eljárás sikeres lesz.

A tárca arra is felhívta a figyelmet, hogy a PTE kollégiumfejlesztési programjában korábban megújult a Boszorkány úti kollégium, az UNIV kollégium, a Szántó kollégium, a Jakabhegyi kollégium, a szekszárdi kollégium és a Damjanich kollégium. A 11,4 milliárd forint összértékű fejlesztéseknek köszönhetően eddig mintegy 3000 kollégiumi férőhely vált komfortosabbá.

Kiemelt képünk forrása: adminisztracio.pte.hu.

Hirdetés
Előző sztori

Népszerűek a pécsi buszokon a kézfertőtlenítő berendezések

Következő sztori

Megválasztották a megye legjobb kosarasait

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Live Pécs rádió
Rádió 1