Címlap Közlekedés Népszerűek a ...

Népszerűek a pécsi buszokon a kézfertőtlenítő berendezések

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Beváltak a kézfertőtlenítő berendezések a Tüke Busz járatain, már száz helyi járatos buszon használhatjuk őket.

A pécsi közlekedési társaság még tavaly szeptemberben kezdte el tesztelni az érintésmentes, szenzoros kézfertőtlenítő berendezések alkalmazását 10 pécsi helyi járatú autóbuszon. A tapasztalatok azt mutatják, az utazók rendszeresen használják őket, ezért tavaly decemberben 100 buszt szereltek fel a berendezéssel. A beruházásra mintegy másfél millió forintot fordítottak.

Annak népszerűségét, hogy felszállás után fertőtleníteni tudják a buszozók kezüket az is mutatja, hogy a berendezések üzembe helyezése óta mintegy ötszáz liter fertőtlenítő folyadék fogyott már el.

A koronavírus járvány elleni védekezés része a kézfertőtlenítő berendezések mellett a buszok rendszeres és folyamatos takarítása. A menetrendszerinti autóbuszok utasterének tisztán tartásával megbízott vállalkozó a korábbiakban elrendelt takarítási feladatokon kívül az utasok által hozzáférhető, érintett felületeket, így a kapaszkodókat, a korlátokat, a fogantyúkat és az ülések textil borításán kívüli felületetek üzemidőben, folyamatosan vegyszeresen fertőtleníti.

Az éjszakai nagyobb fertőtlenítés a padló fertőtlenítőszeres felmosását, a kapaszkodók újabb, alapos, vírusölő hatású felületfertőtlenítő szerrel való áttörlését tartalmazza – közölte a vállalat.

Kiemelt képünk illusztráció.