Címlap Egyetem Kutatóűrhajós...
Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szakismertetőkkel, szakbemutatókkal, interaktív programokkal, grafológiai és pályaorientációs tanácsadással, valamint több tucat standdal várják az orvos-, a fogorvos-, a gyógyszerész- és a biotechnológiaképzés iránt érdeklődő középiskolásokat december 12-én, a PTE Általános Orvostudományi Kar és a Gyógyszerésztudományi Kar nyílt napján. A diákok az orvosi életpályáról, annak szépségeiről és kihívásairól dr. Schlégl Ádám kutatóűrhajós-jelölttől, a pécsi orvoskar alumnusától, ortopéd-traumatológus szakorvostól hallhatnak részletesen.

A PTE orvoskarának Szigeti úti campusán 9-14 óra között zajló nyílt napon a szervezők minden fontos tudnivalóval ellátják az érdeklődőket. A pécsi orvosképző új, 2021 szeptemberében átadott, ultramodern elméleti tömbjének aulájában strandról strandra járva ismerkedhetnek a középiskolások a képzésekkel, betekintést kapva egy-egy területbe, emellett szakismertető előadásokon tájékozódhatnak a választott területről.

Az intézetek mellett hallgatói szervezetek és egyéb szolgáltatók is várják majd az érdeklődőket, grafológiai és pályaorientációs tanáccsal is segítve őket. A nyílt napon mentorhallgatók is jelen lesznek, akikhez az egész rendezvény alatt bátran lehet fordulni kérdésekkel, tanácsért, útmutatásért.

Interaktív programok, szakismertetők, standok sokasága várja a leendő pécsi orvosisokat és gyógyszerészeket a december 12-i nyílt napon (Fotó: Verébi Dávid/PTE ÁOK)

Idén is rengeteg érdeklődőre számítanak szervezők

„Minden nyílt napunkon, így az idein is igyekszünk izgalmas, interaktív programsorral, intézetlátogatásokkal bevonni a leendő orvosokat, fogorvosokat, gyógyszerészeket, biotechnológusokat. Kipróbálhatják magukat például sebvarrásban, egy különleges babán gyakorolhatják az újraélesztést, szövettani metszeteket tanulmányozhatnak mikroszkóp segítségével, elleshetik a gyógytea- és kenőcskészítés fogásait, de az orvosi 3D nyomtatás területével is megismerkedhetnek” – mondta el dr. Duga Zsófia, a pécsi orvoskar Marketing és Kommunikációs Osztályának osztályvezetője.

Tavaly rekordsokan jöttek a nyílt napra, idén is kiemelt érdeklődésre készülnek a szervezők (Fotó: Verébi Dávid/PTE ÁOK)


Hozzátette, a tavalyi, részvételi rekordot produkáló nyílt nap után, amelyen mintegy 1200-an vettek részt az ország minden tájáról, idén is kiemelkedő érdeklődésre számítanak. A szakbemutatók mellett rengeteg diákot mozgat meg a felvételi eljárás menetéről szóló tájékoztató előadás. Tavaly például annyian ültek be az új elméleti tömb 334 fős nagyelőadójába, hogy egy tűt sem lehetett leejteni.

A 2024/2025-ös felvételi eljárás menetére idén is fókuszálnak, a pécsi orvosi felvételi oldalán található program szerint az erről szóló 45 perces előadás 13 órakor kezdődik majd. Ezt részletes szakbemutató előadások előzik meg: 10 órai kezdettel a pécsi gyógyszerészképzésről hallhatnak részletesen a diákok, a folytatásban pedig a fogorvosképzés, majd a biotechnológia alap- és mesterképzés, továbbá a pécsi orvosképzés részleteivel ismerkedhetnek meg.

Szakismertető előadásokkal, valamint a felvételi eljárás menetére vonatkozó tájékoztatással is várják a leendő egyetemistákat (Fotó: Verébi Dávid/PTE ÁOK)

Magyar kutatóűrhajós-jelölttől is hallhatnak a diákok az orvosi hivatásról

„Az idei nyílt nap során készülünk egy meglepetésvendéggel: a szakismertetőket követően Életutam orvosi diplomával címmel tart életpálya-előadást egykori hallgatónk, dr. Schlégl Ádám, kutatóűrhajós-jelölt, a PTE ÁOK alumnusa, ortopéd-traumatológus szakorvos. Dr. Schlégl Ádám a Magyar Űrhajós Program (HUNOR) több száz jelentkezőből bent maradt négy űrhajósaspiráns egyike, akik közül valaki 2024 végén vagy 2025 elején a Nemzetközi Űrállomáson végezhet kutatómunkát” – emelte ki dr. Duga Zsófia.

A PTE Általános Orvostudományi Kar és a PTE Gyógyszerésztudományi Kar 2023-as nyílt napjának helyszíne:
PTE Általános Orvostudományi Kar – 7624 Pécs, Szigeti u. 12., új elméleti tömb (a helyszínen történő regisztrációra a régi elméleti tömb dr. Romhányi György aulájában lesz lehetőség)
Időpont: december 12., 9-14 óra

A nyílt napról a pécsi orvosi felvételi oldalán találni részletes információkat, illetve azon a felületen lehet regisztrálni az eseményre.

További részletekkel kapcsolatban az i[email protected] e-mail-címen, vagy a +36-72-536-001/31129, +36-72-536-212-es telefonszámon lehetséges tájékozódni.