Címlap Egyetem Már saját nya...
Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Pont Ott Partin, július 26-án debütál a Pécsi Tudományegyetem saját keksze és fagylaltja. A két édességet Frey Ádámmal, a Frey Cukrászda vezetőjével együtt fejlesztette ki a PTE Kapcsolati Igazgatósága.

Kettős célunk volt: egyrészt a Pécsi Tudományegyetem gyökereire szerettünk volna utalni, másrészt – az egyre több itt tanuló nemzetközi hallgató miatt – Magyarország néhány jellegzetes ízét is be akartuk mutatni. Partnernek a város egyik leginnovatívabb cukrászdáját kértük fel, hogy valósítsa meg elképzeléseinket

– mondja Győrffy Zoltán kapcsolati igazgató, aki szerint szempont volt az is, hogy az édesség szállítható, könnyen csomagolható és eltartható, valamint gluténmentes legyen, hogy minél szélesebb kör élvezhesse a finomságokat.

Igazi kihívás volt ízben visszaadni a Pécsi Tudományegyetem sokszínűségét – fogalmazott Frey Ádám cukrász, hozzátéve, hogy a végeredmény egy kör alapon Anjou-liliomot formázó, mandulás-szilvás édesség lett, amit a Frey Cukrászda megfejelt egy szilvaízes mandulafagylalt-verzióval is. Az édességek fejlődéséhez több alkalommal hozzájárultak a PTE polgáraiból verbuvált kóstoló fókuszcsoportok is.

Akik szeretnék ingyen megkóstolni akár a fagyit, akár a kekszet, a szerdai Pont Ott Partin lehetőségük lesz rá. Ehhez mindössze ki kell tölteni az Irány a PTE applikáción található kérdőívet, majd az erről kapott visszajelzést mutassák meg a Frey Cukrászda standjánál. A későbbiekben mind a keksz, mind a fagylalt a Frey Cukrászdában lesz elérhető.

KAPCSOLÓDÓ CIKK: