Címlap Gazdaság Megújul a ker...
Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Év végéig teljesen megújul a Pécs panelházas városrészében álló Diána téri piac egy 300 millió forintos európai uniós támogatású fejlesztéssel.

A piac és környezete Pécs egyik legforgalmasabb közterülete, de a létesítmény állapota jelentősen leromlott, technológiai megújítást igényel, ezért van szükség a teljes egészében a Terület- és Településfejlesztés Operatív Program támogatásával zajló beruházásra – közölte az önkormányzat.

A piac átalakításával újabb és vonzóbb árusítóhelyek jönnek létre, korszerűbb higiéniai és biztonsági szabványokat tudnak alkalmazni és a parkolás is kényelmesebbé válik. A munkálatok során – egyebek mellett – hatvan asztalnak helyet biztosító korszerű, acélváz-szerkezetű, fedett árusítóhely épül és tizenöt zárt üzlethelyiség létesül. Vásárlói és személyzeti mosdókat alakítanak ki, az épület tetőzetére napelemeket telepítenek, továbbá a piac mellett álló szökőkutat is megújítják.

Pécsen a tavaly átadott, több mint hárommilliárd forintból felépült új vásárcsarnok mellett két forgalmas piac működik, a Diána téri és a Hajnóczy utcai. Utóbbi, uránvárosi létesítményt 2019-ben modernizálták.