Címlap Egyetem Marad a rekto...
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Július 1-től ismét Miseta Attila János professzort nevezte ki a köztársasági elnök a Pécsi Tudományegyetem (PTE) rektori posztjára. Emellett az egyetem két karán lett új dékán július 1-től, míg az orvoskaron a korábbi dékán kapta meg ismét a bizalmat a Kari Tanácstól, és így a kinevezését a rektortól.

Novák Katalin köztársasági elnök dr. Miseta Attila János (képünkön) egyetemi tanárt július 1-től négy évre, 2026. június 30-ig a rektori feladatok további ellátásával bízta meg. A rektor tehát marad, de számos változtatást, újdonságot kíván bevezetni a PTE még hatékonyabb működése érdekében. A vele készült interjú ITT olvasható.

Július 1-jétől új dékán vezeti a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karát Dr. Takács András egyetemi tanár személyében. Dr. Schepp Zoltán 7 év után köszönt le posztjáról. Dr. Takács András korábban oktatási dékánhelyettesként vette ki részét a vezetői feladatokból, így személyében tapasztalt, az intézményvezetési feladatokat átlátó új dékánt kapott a fakultás.

A jubiláló Természettudományi Kar (TTK) dékáni feladatainak ellátásával a Földrajzi és Földtudományi Intézet tanszékvezető egyetemi docensét, Dr. Trócsányi Andrást bízta meg a rektor, aki a leköszönő Horváth Attila professzort váltja kari vezetőként.

Az Általános Orvostudományi Karon a korábbi dékánt, Nyitrai Miklós professzort nevezte ki újabb négy évre a rektor. A pályázati kiírásra a megadott határidőig egyedül ő adta be a pályázatát a dékáni pozícióra.