Címlap Közélet Orbán aláírta...

Orbán aláírta a rendeletet, alakulnak a határvadász egységek

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A kormány úgy döntött, hogy megerősíti Magyarország déli határait és megvédi az ott élő magyarok biztonságát, határvadász egységeket állítanak fel – közölte Orbán Viktor a Facebook-oldalára feltöltött videójában.

Határvadász egységeket állítunk fel, amelyek az Önök biztonságát őrzik majd, együttműködve a rendőrséggel

– közölte a kormányfő.

Első lépésben 2200 határvadászt képeznek ki és állítanak szolgálatba, a számukat később 4000-re növelik majd. Az erről szóló rendeletet pénteken aláírta a miniszterelnök.

A miniszterelnök szerint számos afrikai ország élelmiszerellátása veszélybe került a szomszédban dúló háború miatt. Az élelmiszerválság miatt arra számítanak, hogy tovább nő a migrációs nyomás a déli határainkon. Több százezer illegális migráns kelhet útra Magyarország és Európa irányába a következő hetekben és hónapokban – mondta.

Ennek előszelét már most érezzük, megnőtt az illegális határátlépők száma.

Fellépésük egyre erőszakosabb, sőt brutálisabb. A szerb oldalon már fegyveres összecsapások is voltak, amelyek halálos áldozatot követeltek. Az sem ritka, hogy Magyarország területére fegyverüket felhasználva próbálnak bejutni

– mondta.