Címlap Egyetem Szeptemberben...

Szeptemberben átadják a PTE új fogászati tömbjét

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Pécsi Tudományegyetem Orvosi Karának tájékoztatása szerint továbbra is minden az ütemterv szerint halad, várhatóan szeptemberre kész lesz az új fogorvosi tömb, ám a beköltözés hónapig eltart majd.

Zajlanak a belsőépítészeti munkák, a burkolás, festés, a beépített bútorok beszerelése. A külső tereprendezés ugyancsak elindult, például a parkolók kialakítása. A következő lépés a technológiai felszerelések beszerzése.

Maga az épület szeptemberre elkészül, ám ez egyben nem jelenti a használatba vételt is, hiszen a különböző gépeket, berendezéseket is telepíteni kell. Várhatóan több lépcsőben zajlik majd a költözés, amely jövő tavaszra, nyárra zárulhat le.

Azaz a következő tanévet illetve a 2021-es nyári gyakorlatokat már nagy valószínűséggel itt kezdik el.

A tervek szerint az elsődleges vizsgálata a pácienseknek és a röntgendiagnosztika a földszinten, illetve az első szinten zajlik majd, a gyermekellátás, illetve a speciális kezelést igénylő gyermekek és felnőttek kezelése ugyancsak itt lesz, az emeleteken pedig szakosodik az ellátás. Egy emelettel feljebb helyezkedik el a szájsebészet és a parodontológia, még feljebb a fogpótlástan, a konzerváló fogászat és a fogszabályozás. Lesz szemináriumi terem is az oktatásra, de az ÁOK helyiségeit is igénybe veszik majd.

Emellett a MediSkillsLab fejlesztés részeként, uniós pályázatból egy külön laboratóriumot is kap a klinika, ahol a szimulációs gyakorlati oktatás történik. Az új fogászati tömb megfelel a legújabb energetikai normáknak, a környezetbarát működésnek, ennek része az is, hogy az épület tetejére napelemeket helyeztek, ami a becsült kalkulációk alapján 30-50 százaléknyi energiamegtakarítást jelent.

Kiemelt képünk forrása: aok.pte.hu.