Címlap Közélet A Tüke Busz a...

A Tüke Busz azt javasolja, hogy az idősebb utasok vizes palackokat is vigyenek a járatokra, amivel hűteni tudják magukat

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Tüke Busz Zrt. közleményt küldött szerkesztőségünknek. 

Ebben azt hangsúlyozzák, hogy a nagy melegben legyünk körültekintőek és figyelmesek egymással, segítsük egymást utazásunk során. A társaság szakemberei az alábbi tanácsokat írták össze. Ezt szó szerint közöljük!

  • Utazásunk során – lehetőség szerint – viseljünk könnyű, laza ruházatot. A Tüke Busz Zrt. a nyári kánikulai napokon – főként idősebb utasai számára – javasolja, hogy visszazárható vizes palackot vigyenek magukkal a járatokra, szükség szerint el is fogyaszthatják a hűsítő vizet az autóbuszon.
  • Jól esik a figyelem az idősebb, mozgásukban korlátozott utastársainknak, a kismamáknak és a kisgyerekkel utazóknak: biztonságosabb utazásuk érdekében adjuk át ülőhelyünket és segítsük őket a fel –és leszállásban is.
  • Segítsük utastársainkat azzal, hogy bevásárlás után csomagjainkat, utazótáskáinkat ne a mellettünk lévő ülésre tegyünk, így mások is kényelmesebben tudnak utazni.
  • Felszálláskor érvényesítsük menetjegyünket (mobiljegyünket), mutassuk fel bérletünket, utazásra jogosító igazolásunkat és húzódjunk az autóbusz hátsó részébe, ne álljunk meg közvetlenül az első ajtók közelében. Az utánunk felszállók számára így gyorsabbá tehetjük a felszállás idejét.
  • Amennyiben tehetjük – biztonságunk érdekében – foglaljunk helyet az autóbuszon. Amennyiben nincs lehetőségünk ülve utazni, törekedjünk arra, hogy stabilan állva utazzunk az autóbuszon, és használjuk a
    kapaszkodókat. Ha egy váratlan közlekedési helyzetben az autóbusz vezetője menet közben hirtelen fékezésre kényszerül, az veszélyes pillanatoktól és felesleges balesettől óvhatjuk meg magunkat és másokat is
  • A társaság autóbuszvezetői több pécsi autóbuszmegállóban is tapasztalják,- így különösen a Vásárcsarnoknál – hogy az utasok a járműről történő leszállást követően, közvetlenül az autóbusz előtt vagy mögött, annak takarásából próbálnak áthaladni az úttesten, ami rendkívül balesetveszélyes.

Vigyázzunk magunkra és segítsük egymást a közlekedésben!