Gellért, Mercédesz

Pécs Aktuál fiók

Jelentkezzen be Pécs Aktuál fiókjába, vagy hozzon lére felhasználói fiókot oldalunkon.

Regisztráció

Pécs Aktuál hírlevél

Iratkozzon fel a Pécs Aktuál hirlevelére. Összegyűjtjük Önnek a legaktuálisabb történéseket, a legérdekesebb közéleti cikkeket és elküldjük e-mail címére.

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szigorúan kötelező lesz a maszk viselése a PTE-n!

/

Augusztus 26-án délután tartott online tájékoztatót adott Fábián Adrián, a PTE Állam- és Jogtudományi kar dékánja azzal kapcsolatban, hogy a jelenlegi közegészségügyi helyzet és a koronavírus-járvány hatására milyen intézkedéseket vezet be az egyetem. 

 

 

Szeptember 7-én kezdődik a tanév a pécsi jogi karon és ennek alkalmából – a kiküldött írásos tájékoztatók mellett – online ismertetést is adott a kar Facebook oldalán Fábián Adrián, a PTE Állami- és Jogtudományi kar dékánja.

Új szabályok lesznek érvényben

Az egyetemi campus területére és az épületekbe szigorúan csak maszkban léphetnek be a hallgatók, oktatók és mindenki más is. A maszk viselését a portások fogják ellenőrizni minden alkalommal.

Ragaszkodom ahhoz, hogy a maszk a tanórák alatt is legyen a hallgatóságon

Hirdetés

– mondta a dékán.

Egyedül olyan órák és szemináriumok képeznek ez alól kivételt, ahol a tanóra interaktív jellege megköveteli, hogy ne viseljék a maszkokat. Viszont főszabályként kell kezelni a folyamatos maszkviselést az egyetem területén és minden helyiségében, illetve a másfél méteres védőtávolság betartására is törekednie kell mindenkinek – tette hozzá Fábián Adrián.

Mivel úgy néz ki, hogy az elkövetkezendő hónapok során sem lesz vakcina a vírus ellen, és egy csettintésre sem lesz mindenki immunis, így ott lóg a levegőben a tavasszal bevezetett digitális oktatás is.

A szeptember hetedikei tanévnyitó hagyományos keretek között meg lesz tartva, viszont a szabályozás már érvényben lesz az eseményen. Ha minden az egyetem tervei szerint alakul, akkor Varga Judit, Igazságügyi Miniszter is részt fog venni az illusztris eseményen.

A jogi kar gólyatáborát illetően is megszóltalt az egyetemi dékán, nem csupán a PTE-ÁJK gólyatábora, de a többi pécsi kar gólyatábora is elmarad.

A dékán a tájékoztató után a hallgatói kérdésekre válaszolt, az alábbi videóban megtekinthető a tájékoztatón elhangzottak és a válaszok is:

Megosztás itt: facebook
Ajánlom a Facebookon

Hirdetés

Előző sztori

Mediterrán pécsi családi ház versenyez a rangos nemzetközi díjért

Következő sztori

Autósok figyelem, káosz lehet a csütörtöki, belvárosi közlekedésben!

Legutóbbiak innen: Egyetem

bool(false)