Címlap Elmondom Döglesztő a m...

Döglesztő a meleg a buszokon, hogyan utazzunk így maszkban? – panaszkodik olvasónk

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Maszkot hordunk, meleg van és még a légkondi sem megy - panaszolta egyik olvasónk. Annamária naponta többször is a Tüke Busz járataival közlekedik, de eddig - elmondása szerint - egyetlen alkalommal sem utazott olyan buszon, ahol működött volna a berendezés. 

A Tüke Busz Zrt. szerint minden rendben a helyi buszokon, a klíma jól működik. Akinek melege van, igyon hűsítő vizet – írták közleményükben.

Hiába szólt a sofőrnek, máshová küldték

Annamária leggyakrabban a 2-es, 102-es, 30-as, 26-os, 27-es és 28-as járatokat használja. Az ablakok ugyan nyitva vannak a buszokon, de a klímák nem üzemelnek.

– Már többször is jeleztem a sofőröknek a problémát, de ezután kaptam hideget-meleget. Annyit tanácsoltak, hogy

jelezzem a Tüke Busz vezetőségének, vagy a városvezetésnek a bajomat!

– Nem tudom, hogy azért nem megy-e a légkondicionálás, mert eleve nincs a buszokon vagy mert a sofőr nem kapcsolja be, ehhez nem értek – tette hozzá Annamária. De az idős asszony elmondta, hogy hazaérve

felhívta a Tüke Busz ügyfélszolgálatát, ahol nem tudtak válaszolni a kérdéseire.

Az elmúlt napokban egyébként a városvezetés az alábbi közleményt adta ki. Ezek alapján számukra ismeretlen ez a probléma.

A Tüke Busz Zrt. járatain működtetik a klímaberendezéseket. A Tüke Busz Zrt. a nyári kánikulai napokon – főként idősebb utasai számára – javasolja, hogy visszazárható vizes palackot vigyenek magukkal a járatokra, szükség szerint el is fogyaszthatják a hűsítő vizet az autóbuszon.

Ti mit tapasztaltok a helyi buszokon?