Címlap Sport Jó érzés volt...

Jó érzés volt büszke magyarnak lenni! Köszönjük!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kétszer is vezetett a magyar labdarúgó-válogatott a németek ellen az Európa-bajnoki csoportkör záró fordulójában, s ezzel kétszer is továbbjutásra állt – végül 2-2-es döntetlennel zárult a hatalmas csata Münchenben, ez pedig a házigazdáknak kedvezett.

Önmagában már az hatalmas szó volt, hogy egy olyan csoportban, amelyben ott vannak a portugálok, a franciák és a németek, a magyar válogatottnak az utolsó fordulóban volt esélye a továbbjutásra. Oké, nem sok, de volt!

Azt ugyanis valóban kevesen hitték, hogy tétmeccsen le lehet győzni a Nationalelfet Münchenben, az Allianz Arénában. Na de arra is kevesen fogadtak volna, hogy az Európa-bajnok portugálok ellen a 84. percig 0-0-ra állunk, a világbajnok franciákkal szemben pedig sokáig vezetünk, s végül pontot szerzünk!

A magyar fiúk pedig most is képesek voltak a csodára! Egy gyönyörű akció végén ugyanis Sallai Roland ívelte hajszálpontosan a labdát Szalai Ádám fejére, aki a bal alsóba bólintotta.

A 11. percben 1-0 volt ide!

Szalai Ádám mesterien használta ki a helyzetét

Vezettünk, amivel továbbjutásra álltunk a halálcsoportban. Ráadásul a folytatásban hiába igyekeztek a németek, képtelenek voltak kibírhatatlan nyomás alá helyezni minket – jól futballoztunk, na! Az, hogy a Chelsea csatára, Havertz egyenlített? Az lett volna az igazán nagy csoda, ha megússzuk kapott gól nélkül! Nem úsztuk, de a borúra jött rögtön a derű, Schäfer András a középkezdés után nem sokkal bevette Neuer kapuját.

Ismét nálunk volt az előny (2-1).

Óriási volt az öröm Schäfer gólja után

Már másodszor – és már másodszor álltunk továbbjutásra! Hihetetlen volt!

Már harminc perc sem volt hátra, ennyit kellett volna kibírni Münchenben. Végül nem bírtuk ki, az elkeseredetten támadó németek a 84. percben Goretzka révén egyenlítettek (2-2), ezzel továbblőtték magukat, minket pedig kiejtettek az Európa-bajnokságról.

De nincs semmi gond, büszkén búcsúztunk! Szereztünk két pontot, lőttünk három gólt ebben a brutálisan erős csoportban, s percek választottak csak el minket a továbbjutástól.

Miután a kvartett másik mérkőzésén, a Franciaország–Portugália meccsen is 2-2-es végeredmény született, az F csoportot a franciák nyerték meg 5 ponttal, a második helyen a németek (4 pont), a harmadikon a portugálok (4), a negyediken a magyarok (2) végeztek.

Szép volt, fiúk!

Fotók: Szabó Miklós/Árvai Károly