4 új pécsi hely, amit muszáj mindenkinek kipróbálnia!

/
Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Lassan, de biztosan éledezik a pécsi vendéglátás, egyre többen mernek belevágni a megújulásba, újranyitásba. Mi, pécsiek ennek nagyon örülünk, a belvárosi forgatag és a féktelen nyáresték igazolják, milyen nyitott a város az újdonságokra. Csokorba szedtünk 4 új helyet, amelyekre érdemes egy-egy kellemes hétvégi estét áldozni.

Újranyit a pécsiek kedvenc mexikói pincéje

A pécsiek egy emberként roppantak össze a februári gyászhír hallatán, hogy bezár a Tex-Mex. Nem sokkal később felröppent az örömhír is az újranyitásról, ami visszaadta a reményt a pécsieknek. Jó hír, hogy a profil marad a régiben, továbbra is a mexikói fogások dominálnak az étlapon koktélokkal és ízletes desszertekkel.

Nachos, kukorica tortilla, fajitas, tacos, quesadillas, enchiladas, burritos!

Amint Karchesz Kornéltól megtudtuk, lesz egy heti ajánlatos étlap is, és közel 50 féle koktél. A hely marad, a vendégek a megszokott Tex-Mex hangulatot és ételeket kapják továbbra is. A nyitásról pontos információkat az oldalunkon tudhatunk majd meg, de annyit elárult a Pécs Aktuálnak az üzletvezető, hogy augusztus második felére érdemes készülnie a mexikói konyha rajongóinak.

Isteni fogásokkal robbant a mecsekoldali Skoko

A Széchenyi téri Soul Kitchen csapata lehel újra életet a Nagyszkókói út hajdani, elhagyatott vincellérházába. A korábban cukrászdaként üzemelő épület szinte teljesen átalakult, a teraszt teljes kapacitásában használják az új tulajok, de a belső tér is új köntösbe öltözött. A délelőtt 10 órás nyitással, és változatos napi süteményeikkel a helyi családokat szeretnék becsalogatni, 15 órától pedig az estére fókuszálva indul az a la carte étkeztetés.

Helyi alapanyagokra épülő bisztrókonyha, havonta változó étlap és minőségi borok várják a Skokóban a pécsieket. Reggelivel is készül a csapat, illetve minden nap valamilyen hangsúlyos péksüteménnyel várják a betérő helyieket.

Az étterem július elején nyitotta meg a kapuit!

Szuper pisztrángozó nyílt a Malomvölgyi tónál

Fülöp Szabolcs és Bárány Melinda tulajdonosok kétségkívül új színfoltot visznek a Malomvölgyi tónál pihenőknek, sportolóknak az életébe a Borzi Pisztrángozóval. Alapvető célkitűzésük, hogy megkedveltessék a halételeket a pécsiekkel. Bevallásul szerint fő vonzerejük egy egyedi recept alapján készült, vaslapon sült pisztráng, házi zöldsalátával.

A halak egy 24 órás fűszeres pácolást követően, fűszervajjal a házukban sülnek a vaslapon, pici olívaolajon.

A tulajok gondoltak a nem-halevőkre is, nekik pulled pork burgereket kínálnak, valamint az alapanyagokat gondos válogatás után elsősorban helyi termelőktől szerzik be.

– Kínálatunkban szerepel még kézműves főzött fagyi, házi limonádék, széles üdítő és sör paletta, valamint két közeli pincészet minőségi borai. Étlapunk folyamatosan bővül. Keddtől vasárnapig 12 és 20 óra között várunk mindenkit a Malomvölgyi Parkerdőben – mondja Bárány Melinda, majd hozzáteszi, hogy a jövőben konyhakész pácolt pisztráng elvitelére is lesz lehetősége a vendégeknek.

Bővült a belvárosi P’artisan is

A több mint 170 éves múltra visszatekintő Nádor söröző belső tere is átalakult a napokban. Az első szinten design shopként, közösségi- és kiállítótérként funkcionáló P’artisan art & design shop megszűnt, ugyanis az emeleti P’artisancafé „átvette az uralmat”. Július első napjaitól két szinten várja a az éhes és szomjas látogatókat a csapat.

Ahogy Oláh Enikőtől, üzletvezetőtől megtudtuk, a kávézó a megszokott süteményes, házi pékárus, bisztrókonyhás vonala kiegészült az alsó szinten egy új bárral is. A csapat hétfőnként pihen, és vasárnap csak koraestig tartanak nyitva. Pénteken, szombaton éjjel 2-ig tematikus zenés, és művészeti programokon, foglalkozásokon vehetünk részt, de ha csak italoznánk egyet a pécsi éjszakában, hétköznapokon éjfélig megtehetjük a P’artisanban.

– A konyha a vegetáriánus, vegán vonalon szendvicsekkel es egytálételekkel, ősztől menüvel varja a pécsieket. A bar kínálatát szintén a könnyed, reduktív borok, helyi kraft sör, házi long drinkek, gyümölcslevek, üdítők adjak – tudtuk meg Enikőtől.

Előző sztori

Csütörtökön újabb hidegfront érkezik Pécsre

Következő sztori

Íme a pécsi és baranyai iskolák, ahol lesznek iskolaőrök