Ezt ki kell próbálnod: vegán lángos is kapható Pécs első mindenmentes „smart shopjában”!

/
Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Aki bármilyen ételérzékenységben szenved, vagy egyszerűen csak az életmódváltás küszöbén áll, az tudja milyen órákat tölteni a szupermarketekben, a termékek lírását böngészve. Márciusban azonban nyílt egy olyan hely Pécsen, ahol nemcsak hogy nem kell azon aggódnunk, hogy olyan hozzávalót veszünk, ami nem tesz jót a szervezetünknek, szakszerű segítséget is kaphatunk, és helyben is étkezhetünk!   

A Szafi Smart Reform Shop március 25-én nyitott Pécs belvárosában. Fő profiljuk az ételérzékenyek, életmódváltók teljes körű kiszolgálása, olyan minőségi alapanyagok és hozzávalók értékesítése, amelyek a speciális étrendhez szükségesek és elengedhetetlenek egy élethosszig tartó diétában, mint például a gluténérzékenység.

A Király utca 15. szám alatti üzletben nem csak Szafi alapanyagokat lehet vásárolni, hanem ételeket is lehet fogyasztani helyben. Ipsits Anita, tulajdonosa elárulja, hogy kínálatuk folyamatosan bővül, időről időre igyekeznek újabb mentes ételekkel bővíteni étlapunkat.

A választék jelenleg is igen széleskörű, gluténmentes, laktóz- és tejmentes, szénhidrátcsökkentett, élesztőmentes kenyerek, különböző péksütemények, szendvicsek, többféle palacsinta, pizza, tésztasaláta, muffin, lángos, hot-dog, hamburger, pogácsa, isler, gyümölcsös sütemények, kávék, teák, üdítők is vásárolhatók.

A teljes kínálatot IDE KATTINTVA tekinthetjük meg!

– Évről évre nő a különböző ételintoleranciában szenvedők száma, és ezzel együtt jelentősen változnak a fogyasztói igények. A vásárlók tudatosabban szeretnének táplálkozni, ugyanakkor nem mondanának le a megszokott ízvilágról sem. Ezért úgy gondoljuk elengedhetetlen a mentes termékek terén a széleskörű kínálat! Nem csak az ételérzékenyek, hanem a tudatos vásárlók is találnak kedvükre valót – fogalmaz a Szafi Smart Reform Shop tulajdonosa.

Garantáltan gluténmentes konyha!

A Király utcai üzlet garantáltan gluténmentes alapanyagokkal dolgozik. Ez annyit jelent, hogy semmilyen glutén tartalmú gabona vagy alapanyag nem kerül a konyhába, így 100 százalékban keresztszennyeződéstől mentesen tudják készíteni ételeinket.

Ipsits Anita elmondja, hogy megjelenés előtt minden ételt hosszú ideig tesztelnekk, kóstolnak és persze alakítanak az ízeken, hogy a végeredmény a lehető legtökéletesebb legyen! „Ha csak egy kedvencet kellene választani széles palettából, akkor talán a lángost emelnénk ki, hisz egy glutén-, laktóz- vagy tejérzékenynek erről az ételről nem egyszerű lemondania, de nálunk bármelyik alternatíva elérhető, legyen a vendégünk akár laktózérzékeny vagy vegán életmódot folytató” – mondja.

Nem csak a termékek mentesek, a személyzet és a bolt is „smart”!

A Szafi Shop munkatársai folyamatos képzés alatt állnak, köztük többen érintettek is a mentes étkezés terén, így készséggel tudnak válaszolni a vásárlók által felmerült kérdésekre. Emellett a polccímkék nagy része QR kóddal van ellátva, amit ha a telefonunk kamerájával beolvasunk, megnyit egy videót, amin Szafi, a termékek megálmodója elmondja, mire is lehet használni az adott lisztkeveréket.

A falon több tablet is található, amelyekre hamarosan felkerülnek a street food termékek, és alapanyag szintre le lehet majd menni tápérték tekintetében. Emiatt is „smart shop” a Szafi.

Ipsits Anita elárulja, hogy rengeteg tervük van a jövőre nézve. Elsősorban a vásárlói igényeket figyelembe véve szeretnék bővíteni a termékpalettát. A koncepció az, hogy egyre szélesebb körben tudják kínálni street food ételeiket. A további újdonságokért érdemes a pécsi Szafi Instagram oldalát is követni!

Előző sztori

Belépett a DK-ba Pécs alpolgármestere!

Következő sztori

Megtaláltuk! – Még forog a Pécsi Vidámpark körhintája

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Love Pécs rádió
Rádió 1