Címlap Arc Belépett a DK...

Belépett a DK-ba Pécs alpolgármestere!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Eddig se volt túl messze a párttól Bognár Szilvia, de most hivatalosan is tag lett.

A nagyszerű hírt a DK közölte közleményben. Eszerint nagyön örülnek neki, hogy Pécs kulturális alpolgármestere belépett a pártba.

Az ellenzéki együttműködés, a Mindenki Pécsért Egyesület jelöltjeként indult a 2019-es önkormányzati választáson, és közel 60 százalékos eredménnyel nyert egyéni körzetében, a DK mindig is támogatta.

Negatív hírspirál

„Joggal merül fel a kérdés – és fel is teszik nekem rendre-, hogy dk támogatott képviselőként és alpolgármesterként miért nem léptem még be a dk-ba. Erre az a válaszom, hogy egyrészt a pécsi önkormányzat igen sajátos, sem a polgármester, sem a gazdasági területekért felelős alpolgármester nem párttag, így, ha én az volnék,

azt sugallná, hogy egyetlen párt, a dk diktál a pécsi városvezetésben, amely következtetés pedig helytelen, mivel ez koránt sincs így – fogalmazhatnék úgy is, hogy esetleges párttagságom negatív hírspirált jelentene a nyilvános térben;

másrészt boldoggá tesz, hogy a számomra oly fontos egyéni szabadságot megélhetem dk támogatott politikusként. Elhivatott vagyok abban, hogy tevékenységemmel erősítsem ezt a politikai közösséget!” – fogalmazott még korábban Bognár Szilvia, hogy miért nem tagja a pártnak.

Most már azt írta közösségi oldalára az újdonsült tagságról, hogy

„Komolyan gondolom, csapatban dolgozom”.

Erősítés?

Bár ez csak találgatás, de nem zárható ki, hogy a DK is ébredezik a mély álomból Pécsett, és erejükhöz mérten követelnek „helyet az asztalnál”. Még akkor is, ha megegyezhettek a fejük felett országosan.