Már számos hagyományos kovászos pékség működik Pécsen, de mi a helyzet a Balatonnal? A pécsiek többsége a déli parton nyaral, itt is szükség lehet a finom kenyérre. Mi pedig hagyományos pékségeket kerestünk. Lehet, hogy hiányosak az ismereteink, de stábunk egyet talált! Be is kukkantottunk egy kicsit.
Horváth Péter a somogyi dombok között, a 480 lelkes Szóládon nyitotta meg saját műhelyét, ahol éttermeknek süti a kovászos kenyereit.
Alapanyag és gondoskodás: szerinte ettől lesz a kenyér a kenyér
Horváth Péter nem tartja magát kézműves péknek, ahogy azt sokan teszik, ha kovásszal sütnek. Szerinte a lényeg az alapanyagban van, biobúzát használ, főleg a régi magyar fajtákból.
Ingatlanfejlesztőből lett pék
A közgazdász és pénzügyi szakember harmincas évei elején besokallt ingatlanfejlesztési munkájába, ekkor állt péknek. Egy budapesti pékség után Franciaországban tanulta meg, mit is jelent kenyeret sütni.
Mi megtaláltuk őt és megnéztük a pékségét. Csak egy feltétellel állt kameránk elé: ha videónk nem hoz több vevőt, mert kapacitása véges és azt sem szeretné, ha a romantikus parasztháza kertjében egyik napról a másikra sorok kígyóznának.