Címlap Gasztro Pécs és az ős...
Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az egyik legikonikusabb ital az őszi hónapokban a hatalmas népszerűségnek örvendő Pumpkin Spice Latte, vagyis a sütőtökös-fűszeres latte.

Különleges ízének titka nem más, mint a: fűszeres szirup!

Jellegzetessége, ami az általános összetevőin túl megtalálható, az ital ismertetőjegye a:

sütőtök, fahéj, szerecsendió és a szegfűszeg!

Az ízek intenzívebb fokozásáért italunkra kérhetünk tejszínhabot és további valódi sütőtökös-pitefűszereket!

Pécs megannyi kávézójában elérhető az őszi kávé. Azonban a gasztronómia szerelmeseinek, akik jobban szeretik otthon, saját kezűleg elkészíteni az ételeket-italokat, az interneten is találhatnak rengeteg receptet a sütőtökös-fűszeres latte elkészítésére is:

Pumpkin Spice Latte egyszerűen:

Hozzávalók

  • 100 g sütőtök
  • 2 kávéskanál fahéj
  • fél teáskanál szegfűszeg és szegfűbors
  • 1 teáskanál gyömbér, szerecsendió és vaníliaaroma
  • 2 teáskanál barna cukor
  • 3 dl tej
  • 3 evőkanál tejszínhab
  • 100 ml feketekávé

Elkészítése

Első lépésként a (az élelmiszer üzletek gyerekrészlegen beszerezhető) natúr sütőtökpürébe szórjuk bele az őrölt fűszereket és keverjük el jól.

Második lépésként főzzünk le egy adag friss kávét és habosítsuk fel hozzá a tejet.

Harmadik lépésként egy 3-4dl-es bögre aljára tegyünk 3 teáskanálnyi fűszeres pürét majd szórjuk rá a cukrot. Erre önthetjük a kávét és a tejet, majd keverjük össze jó alaposan. (Kávé nélkül is fogyasztható az ital, azonban a püré keserű íze miatt a cukorra nagy szükség van)

Negyedik és egyben utolsó lépésként az elkészült italra tegyünk tejszínhabot majd szórjuk meg fahéjjal.

Az ital szezonálisan elérhető az őszi időszakban, de leginkább októbertől novemberig.