Pink, csíkos, norvég és orosz paradicsom is bemutatkozott a husztóti fesztiválon!

/
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egy igazán színes eseménynek voltak a részesei azok, akik szombaton részt vettek a második Husztóti Paradicsom Fesztiválon. Az eseményen több, mint 800 fajta paradicsomot mutattak be a gazdák, a citrom alakútól egészen a szőlőfürtökre hasonlító fajtáig. De nem csak nézegetni lehetett a zöldségeket, az eseményen lehetett kóstolni és vásárolni is. 

Az Orfűtől mindössze pár kilométerre található Husztót egy igazi színfolt Baranyában, főleg augusztusban, amikor megtelik a település a paradicsom rajongóival. A Husztóti Paradicsom Fesztivált idén második alkalommal rendezi meg Csendes Ildikó, aki három éve költözött ki családjával a hangulatos településre Pécsről. Ildikó Pécsett modellügynökséget vezetett, illetve aktívan tevékenykedett a divat világában, de valahogy a paradicsomok szépsége jobban vonzotta egy idő után. Ekkor döntötte el, hogy kiköltözik, és a zöldség termesztésébe vágja a fejszéjét.

Ildikó több olyan közösségi csoport tagja, ahol távoli tájakról adnak-vesznek paradicsommagokat az érdeklődők, ennek köszönhetően a világ szinte minden pontjából: Oroszországból, Brazíliából, de még Afrikából is beszerzett magokat, hogy azokat hazai földön nevelje föl. Jelenleg több mint 800 fajta paradicsomot termeszt dimbes-dombos, napsütéses husztóti telkén, a fesztiválon pedig mintegy 200 paradicsomot mutatott be idén.

A citrom alakútól a szülőfürtökhöz hasonlító paradicsomig mindenféle fajtával lehetett találkozni szombaton.

A programra rengetegen ellátogattak, tavaly mintegy 500-an vettek részt a fesztiválon, ezt a számot azonban már idén délelőtt megdöntötték az érdeklődők. Arra azonban figyeltek a szervezők, hogy egyszerre félezer embernél többen ne legyenek a rendezvényen, erről a bejáratnál elhelyezett számláló gondoskodott. Pécsiek, illetve Pécs környékiek is nagyon sokan voltak, többek között lehetett kóstolni a Kaba Farm paradicsomos kecskesajtjaiból, az Orma Gerilla Pékség paradicsomos bruschettáiból, és a Filter Jegybár paradicsomos koktéljaiból.

Előző sztori

Akcióztak a rendőrök

Következő sztori

Népi építészeti emlékekre nyerhető pénz

Legutóbbiak innen: Gasztro